Franta: Marine Le Pen ar castiga primul tur al alegerilor prezidentiale daca scrutinul ar avea loc acum

Marine-Le-Pen_2711095bMarine Le Pen, sefa extremei drepte franceze, Frontul National (FN), ar castiga primul tur al alegerilor prezidentiale din Franta daca scrutinul ar avea loc acum si nu in 2017, potrivit unui sondaj de opinie dat publicitatii miercuri, informeaza EFE citata de Agerpres.

Le Pen ar obtine intre 26% si 27% din voturi, potrivit intentiilor de vot exprimate de respondenti. Sondajul a fost realizat de institutul IFOP, intre 17-19 august, pentru revista Paris Match, pe un esantion reprezentativ de 950 de persoane.

Marine Le Pen l-ar depasi pe fostul presedinte conservator, Nicolas Sarkozy, lider al Republicanilor (creditat cu 24% din intentiile de vot), si pe actualul sef al statului Francois Hollande, care ar primi doar 20% din voturi.

Sefa Frontului National l-ar invinge si pe actualul premier socialist Manuel Valls (creditat cu 22% din intentiile de vot), in cazul in care acesta ar candida, si ar castiga primul tur cu 27%, daca Partidul Socialist ar fi reprezentat la scrutinul prezidential de fostul ministru al economiei, Arnaud Montebourg, care ar obtine doar 8 %.

EFE aminteste ca la scrutinul prezidential din 2012, castigat de Francois Hollande, actualul sef al statului a castigat in turul doi 51,62 % din voturi, fata de 48,38 % obtinute de Sarkozy, in timp ce Marine Le Pen a obtinut doar 17,9 % in primul tur, ceea ce a scos-o din cursa pentru Palatul Elysse.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1