Franta: Popularitatea lui Emmanuel Macron continua sa se erodeze

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Popularitatea presedintelui Emmanuel Macron a scazut din nou in Franta in septembrie, seful statului coborand la numai 32% opinii favorabile, un nou minim dupa alegerea sa, la acelasi nivel cu predecesorul sau in septembrie 2013, potrivit unui sondaj, citat de AFP, informeaza AGERPRES.

Seful statului obtine 67% opinii nefavorabile (+1 punct intr-o luna), in timp ce premierul Edouard Philippe castiga un punct in opinii favorabile (39%), indica studiul BVA pentru Orange, RTL si La Tribune aparut vineri.

Daca perechea executiva ajunge la o noua cota de incredere printre simpatizantii partidului prezidential La Republique en Marche (96% pentru Emmanuel Macron, +9; 94% pentru Edouard Philippe, +9), presedintele beneficiaza numai de 22% opinii favorabile printre simpatizantii Partidului Socialist (-6) si de 35% in randurile simpatizantilor partidului Les Republicains (de dreapta) (-2).

„Dificultatile executivului nu aduc profit (inca?) opozitiei”, noteaza institutul de sondare a opinie publice. „Niciunul din partidele testate nu apare in ochii francezilor intr-o proportie semnificativa ca fiind in masura ‘sa faca mai bine’ decat guvernul actual daca ar fi la putere, ca este vorba despre Rassemblement national (fostul FN, extrema dreapta) (21%), de La France insoumise (stanga radicala) (20%), Les Republicains (18%) sau PS (13%)”, evidentiaza ancheta.

Sondajul a fost realizat online pe 26 si 27 septembrie, pe un esantion de 1.011 persoane cu drept de vot, potrivit metodei cotelor, cu o marja de eroare intre 1,4 si 3,1 puncte.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2