Franta: Popularitatea presedintelui Macron, in scadere cu 10 puncte procentuale intr-o luna

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Popularitatea presedintelui francez Emmanuel Macron a inregistrat o scadere spectaculoasa cu zece puncte procentuale in decurs de o luna, potrivit unui sondaj publicat marti. Doar 31% dintre francezi aproba activitatea sa in calitate de presedinte, fata de 41% in luna iulie, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Potrivit sondajului Ifop realizat pentru saptamanalul Paris Match si Sud Radio, premierul Edouard Philippe a pierdut trei puncte procentuale, 35% dintre francezi declarandu-se multumiti de activitatea acestuia, fata de 38% in iulie.

Popularitatea lui Macron a scazut mult sub 40% in mai multe sondaje realizate in ultimele zile, atingand cel mai scazut nivel de la preluarea mandatului in mai 2017.

Doar 32% dintre francezi considera ca Macron ‘conduce o buna politica economica’, in timp ce 68% considera contrariul. 22% dintre acestia il vad pe presedinte ‘apropiat de ingrijorarile francezilor’.

Afectat chiar inainte de vacanta de scandalul Alexandre Benalla, fost sef al dispozitivului de protectie al lui Macron si adjunct al sefului cancelariei prezidentiale, concediat de presedintia Frantei dupa ce a fost acuzat ca a lovit un protestatar in timpul manifestatiilor de 1 mai, la care ar fi trebuit sa asiste doar ca observator, si aflat sub criticile constante ale opozitiei, Emmanuel Macron trebuie sa remanieze un guvern slabit dupa plecarea ministrului mediului, Nicolas Hulot.

Sondajul a fost realizat online in zilele de 30 si 31 august in randul a 1.015 de persoane cu varsta peste 18 ani.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2