Franta, pregatita sa primeasca zece migranti debarcati de Sea-Watch 3 in portul Lampedusa

home camp2
home camp2
home camp2

Franta este pregatita sa primeasca zece din cei 40 de migranti debarcati de Sea-Watch 3, nava inchiriata de o organizatie caritabila germana, in noaptea de vineri spre sambata in portul italian Lampedusa, a anuntat Ministerul de Interne de la Paris, transmite AFP, titrat de Agerpres.

‘Franta este pregatita sa desfasoare inca o data in zilele imediat urmatoare, asa cum a facut-o de mai multe ori in ultimul an, o misiune a Ministerului de Interne si a Oficiului de protectie a refugiatilor si apatrizilor (Ofpra) pentru a identifica 10 persoane care au nevoie de protectie si care vor putea fi transferate fara intarziere pe teritoriul nostru’, a comunicat ministerul francez.

Sea-Watch 3 a fortat blocada impusa in apele teritoriale italiene de ministrul de interne Matteo Salvini, provocand mania guvernului de la Roma si arestarea capitanului german al navei.

Cei 40 de migranti blocati pe nava timp de 17 zile au reusit sa debarce sambata in zori.

Schimburi diplomatice intense ar urma sa permita distribuirea lor intre cinci tari europene: Franta, Germania, Portugalia, Luxemburg si Finlanda.

‘Actualul guvern italian alege solutii ne-concertate cu partenerii sai europeni, denuntand in acelasi timp o lipsa de solidaritate a Europei si a statelor sale membre’, acuza Ministerul de Interne francez in comunicatul emis sambata.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *