Franta – Primul desen al lui Gauguin a fost vandut la licitatie pentru 80.000 de euro

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Primul desen al celebrului pictor francez Paul Gauguin, o acuareala realizata la varsta de 17 ani, a fost vandut duminica la o licitatie organizata la castelul d’Artigny din Montbazon (Franta), pentru suma de 80.000 de euro, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Purtand semnatura ‘Gauguin. P, le 2 juillet 1865’, acuarela care reprezinta un chalet elvetian aflat pe malul unui lac imens a fost adjudecata pentru suma de 80.000 de euro de un industrias din Elvetia care a participat la licitatie prin telefon.

Realizata in tus si acuarela pe hartie Canson, este vorba de “primul desen cunoscut” al lui Gauguin, potrivit comisarului de licitatie Aymeric Rouillac.

Tabloul de 39,5 cm lungime si 25 cm inaltime a fost pictat sub indrumarea lui Charles Pensee, profesor la Liceul imperial din Orleans. Mama pictorului incercase sa infraneze dorinta fiului sau de a se imbarca spre insule indepartate, potrivit unui studiu realizat de studenti de la Universitatea din Tours care au confirmat semnatura pictorului.

Gauguin picase la concursul de admitere la Scoala Navala, insa in anul urmator avea sa intre la marina comerciala.

Nascut in 1848, Paul Gauguin a locuit timp de mai multi ani la Orleans.

“Acest desen este interesant deoarece rastoarna teza potrivit careia Gauguin era un pictor autodidact”, subliniat Aymeric Rouillac.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2