Franta reafirma ca o amanare suplimentara a Brexitului nu este in interesul nimanui

PNL

Franta a reafirmat luni ca o prelungire suplimentara a Brexitului nu este in interesul nimanui, in timp ce Germania s-a declarat dispusa sa accepte o ”scurta amanare tehnica” a datei iesirii Regatului Unit din Uniunea Europeana, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

”Ii revine totusi parlamentului britanic sa spuna ce crede, nu Uniunii Europene”, a declarat luni purtatoarea de cuvant a guvernului francez, Sibeth Ndiaye.

Potrivit acesteia, britanicii trebuie sa ofere ”un raspuns clar referitor la o alternativa extrem de simpla: sunt ei pentru acest acord sau sunt impotriva?”.

”Plecand de la asta, va fi nevoie de un raspuns clar la o intrebare care, recunosc, nu este chiar simpla, dar care a facut obiectul a peste doi ani de negocieri, iar noi vom putea decide apoi care va fi atitudinea noastra”, a explicat Ndiaye.

La randul sau, Berlinul s-a aratat deschis fata de o ”scurta amanare tehnica” a datei Brexitului, pentru a se oferi timp pentru aprobarea acordului cu UE de parlamentul Regatului Unit.

Camera Comunelor a decis sambata sa amane votul asupra acordului privind Brexitul pana cand va fi adoptata legislatia prin care se va implementa acest acord, dar premierul Boris Johnson a declarat ca nu va negocia cu UE nicio noua amanare a iesirii din blocul comunitar. Legislativul britanic a adoptat prin aceasta decizie un amendament depus de catre deputatul independent (fost conservator) Oliver Letwin, amendamentul primind 322 de voturi pentru si 306 impotriva.

Presa britanica a relatat ca Oliver Letwin a propus acest amendament ca un fel de plasa de siguranta pentru situatia in care dezbaterea parlamentara privind legea Brexitului nu se incheie pana pe 31 octombrie, ca sa se evite astfel o situatie care ar fi echivalenta cu un Brexit fara acord.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1