Franta: Sapte persoane au murit intr-un incendiu violent la Paris

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sapte persoane au murit si una a fost grav ranita intr-un incendiu violent care a avariat un imobil situat in arondismentul 16 din Paris in noaptea de luni spre marti, au anuntat surse din Serviciul de pompieri francez, citate de AFP si titrate de Agerpres.

Dupa aproape cinci ore de interventii, pompierii au reusit, la scurt timp dupa ora locala 06:00 (05:00 GMT), sa stinga incendiul, care a cauzat si ranirea a aproximativ 30 de persoane, dintre care sase pompieri. ”Bilantul s-ar putea agrava intrucât operatiunile de recunoastere nu au avut deocamdata loc la ultimele etaje ale imobilului, unde focul a fost cel mai violent”, a avertizat capitanul Clément Cognon, purtatorul de cuvant al Serviciului de pompieri parizian. Incendiul, a carui origine este deocamdata necunoscuta, a debutat marti in jurul orei locale 01:00 (00:00 GMT), conform pompierilor, care au evocat o ”scena de o incredibila violenta”. Unii locatari ai imobilului cu opt etaje, construit in anii ’70 ai secolului trecut, s-au refugiat pe acoperis pentru a scapa de flacari.

”Am procedat la mai multe operatiuni de salvare, in special pentru zece persoane care se refugiasera pe acoperis. In total, aproximativ 50 de persoane au fost salvate de pompieri, in special datorita instalarii scarilor”, a explicat Clement Cognon. De asemenea, doua imobile din apropiere au fost evacuate ca masura de precautie. Responsabilii primariei arondismentului 16 din Paris s-au deplasat la locul incidentului pentru a gasi solutii de cazare pentru sinistrati. In total, aproximativ 200 de pompieri au participat la aceasta interventie.

La 12 ianuarie, o explozie in reteaua de alimentare cu gaz, urmata de un incendiu, s-a soldat cu patru morti in arondismentul 9 din Paris, in zona centrala a capitalei franceze.

Foto: The Independent, Euronews

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2