Franta: Sindicalistii si “vestele galbene” organizeaza astazi o greva nationala

PNL


Sindicatul Confederatiei Generale a Muncii (CGT) organizeaza marti o “greva nationala de 24 de ore” si sunt prevazute manifestatii pentru a cere cresteri de salarii, justitie fiscala si “libertate de a manifesta”, actiuni la care vor participa “veste galbene” si partide de stanga, informeaza AFP, care se intreaba daca aceasta este o dovada a “convergentei in Franta”.

“Demonstratii galbene si rosii vor avea loc in circa 30 de departamente”, a dat asigurari duminica secretarul general al CGT din Franta, Philippe Martinez.

Peste 160 de manifestatii sunt prevazute si au fost depuse preavize de greva, in special in domeniul functionarilor publici si al transporturilor publice. Miscarea a debutat in noaptea de luni spre marti in piata internationala de alimentatie din Rungis, la periferia Parisului. Circa 200-300 de “veste galbene” si manifestanti care agitau drapele ale CGT au blocat una dintre cele patru intrari in aceasta gigantica piata en gros.

In ultimele zile, persoane care se revendicau din miscarea “vestelor galbene” si-au sporit pe Twitter apelurile de raliere la initiativa CGT, printre acestea fiind si Eric Drouet, una dintre personalitatile miscarii. Problema afluentei lor martea aceasta ramane totodata deschisa, deoarece pana acum, in afara de cateva initiative comune foarte rare, in special la Toulouse (sud-est) sau in capitala franceza, convergentele dintre cele doua miscari nu au prea reusit. Miscarea comuna este sustinuta si de alte sindicate franceze, insa GFDT, principalul sindicat francez alaturi de CGT, a refuzat sa se ralieze mobilizarii. Ca o coincidenta, tot marti urmeaza sa fie votata in Parlamentul francez legea “anti-spargatori”, care le ofera prefectilor posibilitatea de a interzice manifestatiile, demers puternic criticat de sindicate, noteaza sursa citata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1