Franta, sub asediu terorist! Europa este bulversata si se zbate in neputinta

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

c1_764816_620x413Analistii politici au prezis si avertizat Occidentul. Obedienta statelor europene membre NATO si slugarnicia fata de Statele Unite ale Americii vor declansa efecte dezastruoase pentru cetateni. Alianta militara a Pactului Nord-Atlantic a fost creata ca o riposta impotriva posibilelor agresiuni ale lagarului comunist. Si nu ca o forta militara ofensiva care sa asigure pacea mondiala.

Pentru asemena misiuni exista “castile albastre” ale ONU si alte forme punitive impotriva guvernelor dictatoriale. Dupa al doilea razboi mondial, americanii s-au erijat in a fi jandarmul mondial al democratiei, un pretext pentru valorificarea productiei industriei militare si debuseu pentru frustrarile belicoase ale politicienilor impotenti.

Dar se pare ca liderii americanilor nu au invatat nimic din lectiile raboaielor din Coreea si Vietnam, episoade de umilinta majora pentru o natie care se crede superioara lumii intregi. Ea persevereaza in a cheltui bugete imense si a sacrifica vieti pentru scopuri care nu au nimic de-a face cu democratia.

Am vizionat recent un documentar in care Tony Blair, fost premier britanic si angajat pe statul de plata al clanul Bush, a recunoscut ca interventiile din Irak si Afganistan au fost niste erori majore, singurul pretext acceptabil fiind necesitatea eliminarii lui Saddam Hussein.

L-as intreba pe marele om politic, fost locatar in Downing Street 10, ca ce chestie se amesteca SUA si UK in problemel unei alte tari? Carta internationala a ONU stabileste clar ca fiecare stat al lumii este suveran si independent, doar propriul popor avand dreptul sa decida asupra treburilor interne.

Este limpede pentru orice om de bun simt ca razboaiele finalului de secol XX si inceput de secolul XXI, sunt comandate de oligarhia mondiala care conduce din umbra guvernele politice ale lumii. Ea produce armele cumparate de guverne si state beligerante pentru ca mai apoi, tot ea sa fie cea care reconstruieste tarile distruse de razboaie. Evident ca pe banii contribuabilor, oligarhia alagandu-se cu profitul imens manjit cu sange.

Franta s-a implicat in ultima perioada in razboaiele hotarate de americani, presedintii Republicii depasindu-si misiunea si competentele. Franta nu a fost amenintata de Afganistan sau Irak, nici de Siria sau Iran, dar juvetii de la Palatul Élysée, campioni ai imoralitatii si vietii desantate, au facut sluj in fata marelui prieten si aliat de peste Ocean.

Atata doar ca nu au calculat consecintele posibile si riscurile pe care si le asuma, in numele unui popor preocupat mai mult de viata personala. Evenimentele de la Charlie Hebdo trebuia sa fie un serios semnal de alarma intr-o Franta cosmopolita si sufocata de minoritati, care, in ciuda imenselor privilegii sociale, apartin unor etnii manipulate de curentele religioase fundamentaliste.

Atentatele teroriste din seara de 13 noiembrie au demonstrat vulnerabilitatea unui stat care a derapat incredibil de mult sub Hollande, in festivism si sedentarism populist. Zecile de victime sunt o imensa palma data unui stat care clameaza grija pentru cetatean, sub deviza „Liberte, egalite, fraternite”. In acest caz, alegerea Parisului ca tinta este una simbolica.

Din fericire, sistemul francez functioneaza si fara comanda directa a politicenilor, institutiile fiind conduse de oameni numiti pe criterii de meritocratie si nu nepotisme balcanice. Cetatenii au incredere in stat, presa este temperata si obiectiva, iar experientele ultimelor doua secole dau garantia ca principiile fundamentale ale marii natiuni vor fi restabilite.

Ce va urma este predictibil si terifiant. Londra, Berlin sau Washington sunt posibile obiective ale terorismului islamic, marea problema este ca aceia care sufera nemijlocit din aceste conflicte sunt civilii si nu clasa politica sau oligarhia corupta.

De ce nu ataca teroristi kamikaze sediile puterii, de ce nu atenteaza la viata conducatorilor belicosi care provoaca razboaiele din lumea araba? Totul are o anumita logica.

Liderii ISIS nu sunt niste tampiti crescatori de camile sau beduini analfabeti, in randurile jihadistilor fiind inregimentati oameni cu competente dobandite la cele mai mari universitati din lume. Doar semanand teroarea si asasinand victime inocente, populatie civila si mai ales tineri, ISIS poate genera haos, panica si in final revolte sociale interne in tarile vizate.

Pentru Europa si lumea intreaga se prefigureaza un dezastru iminent generat de nulitatile care conduc politica mondiala. Cele doua scenarii posibile sunt simple si predictibile. Franta, SUA si NATO vor reactiona dur, amplificand interventia in Siria prin actiuni terestre de natura a crea un nou episod Irak sau…Franta va decide sa-si faca ordine in ograda proprie, se va delimita de alte actiuni agresive si isi va reconsidera politica externa.

Cat despre cei vinovati de carnagiul parizian, un fapt este cert. Ei vor fi gasiti si pedepsiti crunt pentru faptele lor, marele popor francez fiind tolerant si permisiv dar pana la crime. Cei vinovati vor plati si cu siguranta nu in fata tribunalelor civile, unde ucigasii sa fie aparati de zeci de avocati pledanti. Spritul Legiunii Straine este inca activ, stiut fiind ca cine omoara femei si copii va plati cu viata. E legea sangelui, iar francezii au onoare si curaj.

Cato CENZORUL

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *