Franţa va acorda un ajutor de aproape 1,2 miliarde de euro pentru a combate răspândirea bolii COVID-19 în Africa

PNL

Franţa va acorda un ajutor de aproape 1,2 miliarde de euro pentru a combate răspândirea bolii COVID-19 în Africa, a anunţat miercuri, la Paris, ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian, relatează AFP, transmite Agerpres.

“La nivel bilateral, vom participa la acest efort redirecţionând o parte substanţială din ajutorul nostru pentru dezvoltare în domeniul sănătăţii şi cel alimentar, în valoare de aproape 1,2 miliarde de euro”, a declarat şeful diplomaţiei franceze în faţa Comisiei pentru Afaceri externe a Adunării Naţionale.

”Nevoile sunt imense”, a subliniat el, cerând consolidarea ”sistemelor de asistenţă medicală” în Africa precum şi a ”capacităţilor de detectare şi de cercetare ştiinţifică prin susţinerea cercetării africane”.

De asemenea, este necesară ”asigurarea unei mobilizări financiare considerabile”, a insistat şeful diplomaţiei franceze, cerând G7 şi G20 să lucreze în această direcţie.

Uniunea Europeană a garantat miercuri că va oferi ”peste 20 de miliarde de euro” celor mai vulnerabile ţări din Africa şi în restul lumii pentru lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

”Va trebui, fără îndoială, să avem în vedere organizarea unui pod aerian umanitar din Europa pentru a transporta ajutorul”, a adăugat Jean-Yves Le Drian.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1