Franta va mentine controalele la frontiere pana in 30 aprilie 2018 

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Franta va mentine pana la 30 aprilie 2018 controalele la frontiere, restabilite in seara atentatelor din noiembrie 2015, facand cunoscuta ‘persistenta’ amenintarii teroriste, a anuntat joi Ministerul de Interne francez, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

‘Aceste controale vor fi efectuate respectand principiul proportionalitatii’, afirma autoritatile franceze in nota din 3 octombrie, cand au adus la cunostinta Uniunii Europene decizia lor.

Controalele la frontiere au fost restabilite, conform dispozitiilor din articolele 25 si 27 din Codul frontierelor Schengen, dupa atentatele care au avut loc la Paris in 13 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morti.

Una din masurile de raspuns ale Uniunii Europene la criza refugiatilor a fost sa le permita statelor membre sa impuna controale la frontiere in interiorul spatiului de libera circulatie.

Tot joi, Germania si Danemarca au anuntat ca vor prelungi cu inca sase luni, respectiv pana la 11 mai 2018, controalele la frontiere instituite in urma atentatelor produse in mai multe tari din Europa.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *