Frizam ridicolul: Angajatii suspectati ca au primit concedii medicale „aranjate” pot fi verificati la domiciliu de catre politie

Noile reglementari privind concediul medical intra in vigoare de astazi. Astfel, angajatii bolnavi vor fi verificati la domiciliu, inclusiv de un reprezentant al politiei.

Un angajat  care vrea un certificat de concediu medical trebuie sa completeze o declaratie la cabinetul doctorului in care va preciza si adresa unde poate fi gasit pe durata concediului.

De asemenea, beneficiarul promite ca va sta acasa intre orele 8-11, 12 -17 si 18- 20. Mai mult, se obliga sa-si anunte patronul in primele 24 de ore ca si-a luat concediu medical.

Daca patronul are suspiciuni ca salariatul „si-a aranjat concediul”, sesizeaza casa de asigurari, care organizeaza un control impreuna cu un reprezentant al institutiei la care lucreaza bolnavul si, dupa caz, cu un politist.

Daca echipa de control nu gaseste bolnavul acasa, va fi incheiat un proces verbal si de a doua zi nu i se va mai plati concediul medical. Cel vizat are o luna la dispozitie ca sa conteste aceasta masura.

radio galaxia

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu