Frontex: Numarul migrantilor ilegali sositi pe mare in Spania va creste in acest an fata de 2017

home camp2
home camp2
home camp2

Agentia europeana pentru frontiere si paza de coasta (Frontex) se asteapta in acest an la o crestere a numarului de migranti ilegali sositi pe mare in Spania, dupa ce in 2017 numarul acestora s-a dublat fata de anul precedent, a anuntat vineri directorul Frontex, Fabrice Leggeri, relateaza Reuters, informeaza AGERPRES.

In cursul anului trecut, 22.900 de migranti ilegali au ajuns in Spania cu ambarcatiuni plecate din Maroc si Algeria, fata de 10.231 sositi in 2016.

”Migrantii economici nu vor sa ramana intr-o tara (Libia) unde au loc confruntari intre grupari armate; exista cazuri individuale in care se ia in calcul gasirea unei rute alternative”, a spus Leggeri.

Frontex a urmarit indeaproape evolutiile fenomenului migratiei dinspre Africa inspre Europa, monitorizand de exemplu situatia din Niger pentru a vedea daca migrantii aleg sa mearga spre Italia via Libia ori spre Spania via Africa de Vest.

Problemele din regiunea Rif, din nordul Marocului, si ameliorarea situatiei economice din Spania joaca un rol in cresterea numarului de migranti ilegali sositi in Peninsula Iberica, a adaugat directorul Frontex.

Aproape 40% dintre migrantii interceptati anul trecut in timpul traversarii marii catre Spania erau cetateni algerieni sau marocani, conform datelor Frontex.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *