Frumosul orășel din sudul Italiei în care Alina Bica stă în arest la domiciliu

Reclame home 1
Reclame home 1

Decizia de condamnare la 4 ani de închisoare pronunțată pe numele Alinei Bica rămâne valabilă, alături de mandatul european de arestare emis pentru fosta șefă a DIICOT, după ce magistrații Tribunalului București i-au respins contestația la executare.

Judecătorul a scris că nu are motive să anuleze cele două acte, atâta timp cât „condamnata este în viață, nu a fost predată autorităților române, iar temeiurile care au justificat emiterea mandatului european de arestare subzistă”.

Fosta șefă fugară a DIICOT, Alina Bica, este în Italia, acolo unde se sustrage de la executarea pedepsei pe care a primit-o deoarece, din înalta funcție deținută, l-a favorizat pe afaceristul Ovidiu Tender – cel căruia tot ea îi deschisese dosar pe vremea când era simplu procuror.

Decizia de condamnare la 4 ani de pușcărie pentru favorizarea făptuitorului a fost pronunțată de Înalta Curte în 2019, iar de atunci Alina Bica tot încearcă, prin avocați, să o anuleze.

Printre aceste demersuri juridice se numără și o contestație la executare pe care Alina Bica a depus-o pe rolul Tribunalului București, respinsă pe data de 1 septembrie. Procesul se află acum pe rolul Curții de Apel București, unde se va judeca pe data de 7 noiembrie.

Din motivarea deciziei Tribunalului București – consultată de Ziare.com – reies detalii interesante despre viața Alinei Bica în Italia, după ce Curtea de Apel din Bari a hotărât ca acesta să își execute pedeapsa pronunțată de judecătorii români în arest la domiciliu.

Ei bine, domiciliul Alinei Bica se află în orășelul Altamura, situat la sud, chiar în „tocul cizmei”.

Acolo stă Alina Bica, unde se bucură – chiar și de la fereastră – de arhitectura medievală și de monumentele istorice din urbea despre care poetul roman Horațius spunea că are „cea mai bună pâine din lume”.

„Pentru termenul acordat, 08.06.2021, a fost depusă la dosarul cauzei dovada notificării citaţiei emise pentru condamnata (n.r. – Bica Alina Mihaela), prin cererea de asistență juridică internațională în materie penală efectuată în cauză, din actele înaintate la dosar rezultând că intimata condamnată a primit citaţia şi a semnat personal de primirea acesteia la data de 19.05.2021, la domiciliul din Altamura”, se arată în documentul citat.

ziare.com

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole