FSLI: Executivul trebuie sa gaseasca solutii de majorare suplimentara a salariilor in Invatamant, cu cel putin 15%

profesor catedra tabla sala de clasa scoalaExecutivul trebuie sa gaseasca solutii de majorare suplimentara, fata de cea prevazuta de lege, a salariilor in invatamant, cu cel putin 15% inainte de data de 1 ianuarie 2016, sustine Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), intr-un comunicat remis vineri AGERPRES.

‘In acest moment salariu minim brut pe tara este de 1.050 lei, in timp ce salariul unui invatator debutant este de 1.115 lei brut (780 de lei net) si al unui profesor debutant de 1.133 de lei brut (830 de lei net), iar dupa majorarea de 5% de la data de 1 septembrie 2015, prevazuta in OUG nr.83/2014, acesta va ajunge la 1.170 de lei brut pentru invatatorul debutant si la 1.189 de lei brut pentru profesorul debutant. Apelul catre guvernanti de a se gasi o solutie pentru majorarea suplimentara a salariilor din invatamant, inainte de data de 1 ianuarie 2016, este un gest firesc, avand in vedere ceea ce se intampla in acest moment in domeniul salarizarii din sectorul bugetar si nu numai’, se arata in comunicatul citat.

Potrivit FSLI, salariul unui profesor debutant ar fi de 1.367 de lei brut, cu putin peste salariul minim brut pe economie.

‘Conform deciziei Guvernului Romaniei, incepand cu data de 1 ianuarie 2016, salariul minim pe economie va fi de 1.200 de lei. In aceste conditii, este imperios necesar ca Executivul sa gaseasca solutii de majorare suplimentara, fata de cea prevazuta de lege, a salariilor in invatamant cu cel putin 15%, inainte de aceasta data, astfel incat un cadru didactic sa nu aiba aceeasi salarizare cu cea a unui muncitor necalificat.

Astfel, un invatator debutant ar ajunge ca salariu la 1.345 de lei brut, iar un profesor debutant la 1.367 de lei brut, cu putin peste salariul minim brut pe economie’, se mai spune in comunicat.

FSLI are 176.000 de membri si reprezinta 62% din salariatii sistemului de invatamant preuniversitar.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1