FSLI face apel la clasa politica din Romania sa devina responsabila si sa nu impinga tara in instabilitate

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) face apel la clasa politica din Romania sa devina responsabila si sa nu impinga tara in instabilitate economica si sociala, ca urmare a neintelegerilor din interiorul PSD, conform unui comunicat remis, marti, AGERPRES.

“Romanii nu sunt obligati sa deconteze razboaiele politice sau interesele unor grupuri din interiorul partidelor politice. Credem intr-un singur lucru: sunt milioane de romani care merita respect pentru seriozitatea si implicarea de care dau dovada, prin modul in care contribuie la dezvoltarea acestei tari. Asteptam insa o schimbare radicala a modului in care politicienii se raporteaza la romanii cinstiti, in fata carora trebuie sa fie responsabili dupa ce acestia le-au oferit increderea prin vot”, se mentioneaza in comunicat.

In acest context, reprezentantii FSLI fac apel catre forul de conducere al PSD sa identifice oamenii potriviti care sa faca parte din urmatorul Guvern.

“Avem nevoie de profesionisti care sa gestioneze cu atentie domeniile pe care le reprezinta. Credem, de asemenea, ca avem nevoie de continuitate in ceea ce priveste proiectele incepute, cel putin in sistemul de educatie”, sustin acestia.

Sindicalistii reamintesc ca angajatii din educatie inca asteapta din partea Ministerului Educatiei rezolvarea mai multor probleme, dupa ce s-a stabilit ca in luna ianuarie sa inceapa demersurile in acest sens. Printre acestea, ei amintesc: elaborarea unui ordin de ministru privind modul de calcul pentru plata cu ora si cumulul; rezolvarea problemei reincadrarii personalului didactic de predare; modificarea programelor scolare; stabilirea planului-cadru pentru invatamantul liceal, aflat in dezbatere publica pana la finalul acestei luni; stabilirea programelor scolare pentru invatamantul special, conform noilor planuri-cadru, aprobate in luna decembrie 2017; formarea cadrelor didactice; actualizarea normativelor pentru personalul nedidactic si didactic auxiliar; stabilirea regulamentului de sporuri acordate pentru conditii de munca; acordarea sporurilor pentru personalul didactic care lucreaza in zone izolate; stabilirea nomenclatorului bolilor profesionale; stabilirea incompatibilitatilor de ordin medical cu functia didactica, stabilirea metodologiei de calcul a dobanzilor acordate prin hotarari judecatoresti, stabilirea salariilor pentru functiile de conducere.

“Viitorul Guvern trebuie sa gaseasca solutii pentru modificarea grilei de salarizare din Legea cadru 153/2017, in care este incadrat personalul didactic, avand in vedere diferentele uriase fata de alte categorii sociale, precum si modificarea Legii pensiilor”, se mai precizeaza in comunicat.

Reprezentantii FSLI fac apel si catre Opozitie, reamintindu-i ca intreaga clasa politica trebuie sa faca o schimbare si, totodata, considera ca presedintele Klaus Iohannis “este cel care trebuie sa dea dovada de echilibru, in aceasta perioada in care Romania are nevoie de stabilitate”.

“Sa nu uitam ca 2018 nu este un an oarecare, este anul in care Romania sarbatoreste Centenarul Marii Uniri. Din pacate, clasa politica din Romania, prin ceea ce face, contribuie la dezbinarea acestui popor si calca in picioare principiile inaintasilor care au contribuit la faurirea Romaniei Mari”, subliniaza sindicalistii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *