FSLI: Sindicatele din educatie trebuie consultate pentru orice modificare in calendarul anului scolar

Orice modificare in calendarul anului scolar trebuie facuta in urma consultarilor cu specialistii, sindicatele din educatie si cu asociatiile de parinti si de elevi, atrage atentia Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), intr-un comunicat remis luni AGERPRES.

“Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant considera ca vicepremierul Raluca Turcan a dat dovada de totala lipsa de profesionalism iesind in spatiul public cu declaratii de presa care nu au facut decat sa genereze haos in sistemul de educatie, in randul cadrelor didactice, al parintilor si al elevilor. Este inuman sa se comporte asa, ca oficial al statului! Orice propunere sau modificare in calendarul anului scolar trebuie facuta doar dupa ce a fost bine analizata si in urma consultarilor cu specialistii, sindicatele din educatie, asociatiile de parinti si de elevi. Prin astfel de declaratii exista riscul major sa fie paralizat sistemul de invatamant. In conditiile in care populatia este panicata de acest COVID -19, astfel de ‘exercitii de comunicare’ in mass-media trebuie evitate”, sustin sindicalistii.

Viceprim-ministrul a avansat, luni, trei posibile etape despre anul scolar actual, dintre care una era repetarea acestuia.

FSLI precizeaza ca tine in permanenta legatura cu conducerea Ministerului Educatiei, dar si cu reprezentantii parintilor si ai elevilor, si nu a fost discutat pana in prezent scenariul inghetarii anului scolar.

“Inghetarea anului scolar ar produce prejudicii majore elevilor, parintilor si cadrelor didactice. Prin urmare, suntem convinsi ca se pot gasi solutii pentru incheierea situatiei scolare a elevilor, dar si pentru cei care se afla in anii de final de ciclu de invatamant si trebuie sa sustina examenele nationale. Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant face apel la Ministerul Educatiei si Cercetarii, la Guvernul Romaniei, dar si la Administratia Prezidentiala sa analizeze cu mare responsabilitate situatia, astfel incat sa fie luate cele mai bune decizii pentru elevi”, mentioneaza Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant.

In opinia presedintelui FSLI, Simion Hancescu, declaratiile vicepremierului i-au panicat pe parinti, pe elevi si cadrele didactice.

“Este o dovada de lipsa de profesionalism sa iesi in spatiul public si sa vorbesti fara sa ai o consultare cu specialistii din educatie, cu cei din Ministerul Educatiei si Cercetarii sau cu partenerii sociali si sa arunci variante privind modul in care se va desfasura anul scolar 2019-2020. O astfel de declaratie este o dovada de lipsa de umanitate, tocmai in aceasta perioada in care autoritatile ne indeamna pe toti sa nu provocam panica. Ce credeti ca a reusit sa faca doamna vicepremier Raluca Turcan cu aceste declaratii? Panica si haos in randul parintilor, elevilor si cadrelor didactice. Cred ca reprezentantii Guvernului Romaniei care fac declaratii publice in aceasta perioada, trebuie sa fie extrem de atenti la ceea ce afirma”, a comentat presedintele FSLI.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1