Fumătorii sunt mai expuși la infectarea cu coronavirus timp de 30 de minute după o țigară

PNL

Atenție, fumatul creează mediul propice pentru infectarea cu coronavirus, avertizează specialiștii pneumologi din România, dar și de peste ocean.

Ei ne-au explicat că timp de 30 de minute după fumat sunt anulate barierele de protecție de la nivelul căilor respiratorii.

Virusul pătrunde mai ușor în plămâni, unde începe să distrugă acele celule care protejează și regenerează țesuturile care fac posibilă respirația.

Specialiștii oferă detalii și despre modul în care virusul este favorizat în acțiunea nocivă de obezitate, diabet și alte boli cronice.

Theo Trandafirescu este medic pneumolog specializat în terapie intensivă și lucrează la secția ATI a unuia dintre cele mai mari spitale din New York.

Are în grijă pacienți cu coronavirus și spune că la nivelul orașului ajung să aibă probleme mari tot mai mulți tineri și persoane care aparent nu intră în categoria de risc.

Theo Trandafirescu, medic terapie intensivă: „Sunt cazuri de pacienți tineri, care nu au nicio afecțiune pulmonară, nicio afecțiune de sistem, nu sunt imuno compromisi și dezvoltă pneumonii atipice, pulmonare, foarte severe. ”

Fumătorii sunt mai expuși la infectarea cu coronavirus

Specialiștii vorbesc tot mai mult de riscul sporit al infectării pe fondul fumatului, fumătorii fiind mai expuși.

Explicația e simplă, ne spune profesorul universitar de imunologie Veronica Lazăr. Imediat după ce fumează o țigară, oamenii au paralizat temporar aproximativ o jumătate de oră activitatea de protecție de la nivelul cailor respiratorii.

Veronica Lazăr, profesor universitar imunologie: „30 de minute sunt amorțiți practic acei cili de la nivelul căilor respiratorii.”

N-ar fi deloc indicate pauzele dese de țigară pe care le fac mulți salariați, de la vânzătorii din supermarcheturi până la cei din farmacii, care ies afară și fumează, ca apoi să revină în fața rândului de clienți.

Sau cei care plimbă animalul de companie și fumează în același timp, până ajung la cumpărături.

Făcând asta, creează intervalul propice pentru infectare, susțin imunologii, care recomandă mai degrabă fumatul acasă, în izolare, și ieșirea în comunitate după mai bine de o jumătate de oră.

Veronica Lazăr, prof. universitar imunologie: „Sau mai sunt cei care înainte să coboare la metrou, mai trag repede o țigară. Ar trebui să limităm la maximum acest obicei.”

Mai multe pe stirileprotv.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1