Fumatul favorizeaza tentativele de sinucidere

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

fumatSe stie de multa vreme ca fumatul ucide, insa un studiu realizat recent de cercetatori francezi si americani arata ca tigarile favorizeaza si tentativele de sinucidere. Studiul a fost publicat la inceputul lunii in revista medicala Plos One si preluat de metronews.fr citat de Agerpres.

Cercetatorii au observat in cadrul studiului 34.653 de americani, fumatori si nefumatori, timp de patru ani: in 2001-2002 si 2004-2005. Participantii la cercetare au raspuns la un chestionar la inceputul si la sfarsitul experimentului. A rezultat ca un numar mai mare de persoane care fumau la inceputul si la sfarsitul studiului au declarat ca au avut o tentativa de sinucidere fata de cel al nefumatorilor.

„Constatarea este valabila indiferent de caracteristicile socio-economice ale participantilor la experiment, de istoricul lor psihiatric sau de eventuale incercari suicidare anterioare”, afirma cercetatorii.

Pe de alta parte, riscul unei tentative de sinucidere a fost de patru ori mai mare in randul noilor fumatori si al celor care au reluat fumatul in cursul cercetarii, fata de nefumatori.

Astfel, oprirea fumatului este recomandata cu atat mai mult persoanelor depresive, stiindu-se ca cine se lasa de fumat are o stare psihica mai buna, cu un stres mai scazut, incheie metronews.fr.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2