septembrie 17, 2021

Fundatia pentru SMURD a donat Spitalului Judetean Baia Mare o autospeciala pentru medicul de urgenta din UPU-SMURD (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

masina UPU2Fundatia pentru SMURD sustine dezvoltarea activitatii SMURD Maramures, prin dotarea cu o autospeciala pentru medicul de urgenta ce isi desfasoara activitatea la UPU-SMURD din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare.

Autovehicul, marca Dacia Duster, 1.5 dCi, 110 cp, tractiune 4×4, a intrat azi, 15 martie 2016, in administrarea Unitatii de Primiri-Urgente SMURD Maramures, ca masina de interventie. Predarea a fost facuta la ora 11.00, pe platforma din fata UPU SMURD, care apartine Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare, in prezenta conducerii unitatii spitalicesti, a reprezentantilor ISU Maramures, DSP Maramures, Serviciului Judetean de Ambulanta si a Fundatiei pentru SMURD.

Prin intermediul acestui proiect se va putea interveni mai rapid in anumite situatii de urgenta, cand este necesar, pentru sprijinirea echipajelor de prim-ajutor, inclusiv prin posibilitatea de transport a unor echipamente suplimentare impuse de situatia in cauza.

De asemenea, medicul de urgenta din UPU-SMURD va putea sa se deplaseze, in caz de nevoie, in cel mai scurt timp, la locul unui incident/accident cu multiple victime, pentru a prelua coordonarea la fata locului. Pentru ca acest autovehicul sa poata deveni functional a fost nevoie sa fie dotat cu echipamente medicale, de protectie, semnalizare, comunicatii, respectiv inscriptionarea conform legislatiei in vigoare.

Obiectivul general al proiectului consta in imbunatatirea capacitatii de raspuns in situatii de urgenta la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, prin reducerea timpului de interventie pentru acordarea primului ajutor calificat si pentru interventii in situatii de urgenta si cresterea calitatii actului medical in regiunea mai sus mentionata.

Prin intermediul acestei initiative se realizeaza un progres, in termeni de eficienta, in ceea ce priveste interventia medicala a SMURD Maramures. Fondurile necesare realizarii acestui proiect, in valoare totala de 70.310 EUR, au fost colectate in cadrul campaniei de redirectionare a 2% din impozitul pe venit de catre populatie.

Biroul de presa al Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare

masina UPU3

masina UPU1

masina UPU

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2