Furt comis in tren, clarificat de politisti

Luni, 12 februarie, politistii Biroului Transporturi au fost sesizati cu privire la un furt comis in trenul de calatori care circula pe relatia Jibou – Baia Mare. Seful si conductorul trenului au reclamat ca au ramas fara o geanta, un rucsac dar si alte bunuri, dupa ce persoane necunoscute le-au sustras din compartimentul de serviciu.

Politistii din cadrul Postului de Politie TF Baia Mare au demarat activitatile de cercetare si investigare, reusind sa identifice un tanar de 30 de ani din judetul Gorj si o salajeanca de 32 de ani, banuiti de comiterea faptei. Acestia au fost depistati de politisti pe bulevardul Traian din Baia Mare, potrivit IPJ Maramures.

Datorita valorii mici a prejudiciului, persoanele vatamate nu au depus plangere. Sunt multe astfel de cazuri in care, dupa ce isi recupereaza bunurile, victimele unui furt nu mai formuleaza plangere. Conform Codului Penal furturile savarsite intre membrii de familie, de catre un minor in paguba tutorelui ori de catre cel care locuieste impreuna cu persoana vatamata sau este gazduit de aceasta, se pedepsesc numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate, mai spun cei de la IPJ Maramures.

In celelalte cazuri de furt, impacarea inlatura raspunderea penala, iar cei care comit astfel de fapte nu pot fi trasi la raspundere.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1