Furtuna de sâmbătă a produs pagube în șapte localități din județ (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Din datele centralizate pana in prezent, fenomenele meteorologice periculoase au produse sâmbătă pagube pe raza a șapte unitati administrativ-teritoriale (Poienile Izei, Rozavlea, Sighetu Marmatiei, Leordina, Vișeu de Jos, Șieu si Barsana).

Precipitatiile abundente au contribuit la formarea unor torenti si scurgeri de pe versanti, cu cresterea debitelor si nivelurilor unor vai si paraie necadastrate care s-au revarsat. Suvoaiele de apa au transportat aluviuni, pietris, nisip, material lemnos si material vegetal care au colmatat podete si retele de canalizare.

”Au fost inundate 4 gospodarii, 47 anexe gospodarii, respectiv afectate 37 de podete, 1,5 km de drum judetean, 37,1 km de strazi, 62 hectare de teren arabil, 73,75 hectare de pasuni si fanete. De asemenea, au fost colmatate 23 de fantani, 6 km de relele de alimentare cu apa, respectiv s-au produs eroziuni de mal pe o suprafata de 11 km. Pompierii militari au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apelor din gospodariile inundate.

Comitetele locale pentru situatii de urgenta si serviciile voluntare pentru situatii de urgenta, sprijiniti de echipaje de politie, au actionat cu personal si mijloace tehnice pentru deblocarea cailor de acces, indepartarea aluviunilor si a resturilor de materiale ramase pe drumurile publice după retragerea apelor”, a spus Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2