Gabriel Oprea: Politia Romana reprezinta siguranta si securitate pentru cetateni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

gabriel oprea„Politia Romana reprezinta siguranta si securitate pentru cetateni”, a afirmat, duminica, viceprim-ministrul, ministrul pentru securitate nationala, Gabriel Oprea, la evenimentele prilejuite de marcarea Zilei Politiei Romane, desfasurate in Parcul Tineretului din Capitala, scrie Agerpres.

Ministrul a participat, incepand cu ora 12,00, la ceremonia dedicata eroilor politisti, la Monumentul Eroilor Militari Romani Cazuti la Datorie, amplasat in Parcul Tineretului, in fata Palatului National al Copiilor. Ulterior, ministrul pentru securitate nationala a vizitat expozitia de tehnica din Parcul Lumea Copiilor.

„Aceasta latura civica, pentru ca prinde la copii, de mici, este un lucru foarte important pentru societatea noastra”, a spus ministrul, in timpul vizitarii expozitiei.

El a subliniat ca militarii, politistii si pompierii romani, toti cei care isi pun viata in pericol „sunt adevarati eroi”.

Ministrul Oprea considera ca Politia Romana s-a schimbat atat ca dotare, cat si ca mentalitate, motiv pentru care „cel mai important lucru este ca suntem apreciati de partenerii internationali”.

„Tot ce inseamna conducerea INTERPOL vine aici, la Bucuresti”, a spus ministrul, subliniind ca „asta inseamna un semn de respect pentru capacitatile, pentru eficienta Politiei Romane si pentru relatiile internationale”.

Pe de alta parte, Gabriel Oprea a mentionat ca „este foarte important sa ai alesi locali, primari, presedinti de consilii judetene care ajuta institutiile de forta ale statului”.

„Politia Locala este foarte importanta. Tocmai ne-am zbatut ca sa le marim norma de hrana. Aveau salarii foarte mici, acum au si ei norma de hrana la fel ca si alti colegi. Depinde intotdeauna de primar, cat de gospodar e primarul respectiv, cate resurse aloca. Acum oamenii sunt mai bine platiti. Si e important, pentru siguranta cetatenilor”, a mai spus Oprea, care considera ca „trebuie sa existe o corelatie intre Politia Locala si Politia Nationala”.

In cuvantul rostit la Monumentul Eroilor Militari Romani Cazuti la Datorie, din debutul festivitatilor, Gabriel Oprea i-a omagiat pe toti politistii romani care si-au pierdut viata la datorie, adevarati eroi, „care merita sa intre in galeria romanilor curajosi si demni, care au facut cinste tarii”.

„Fiecare razboi, dragi colegi, are eroii sai, iar in razboiul continuu cu criminalitatea politistii romani platesc cu propria viata pretul linistii si sigurantei romanilor. Acesti oameni dedicati tarii si romanilor merita recunostinta noastra, a tuturor”, a accentuat ministrul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. ioan

    Nu domnu general. Politia Romana este aceiasi intitutie reciclata a militiei comuniste, cu chestori facuti la apelul bocaniclor, fara dotari, cu aia de la circulatie umflati in pene si cuplati cu interlopul. Multa coruptie si multa manareala da pe astia cine-i verifica ca doi si un sfert este tot ei, adica politistii alfabet. Si da domn Oprea, mor politistii pe capete cand beti sau obositi adorm la volan iar matele ii face eroi. Adevaratii politisti nu sunt cunoscuti si popularizati, ei sunt cei pentru care mai exisat onoarea vanduta de sefii cei mari.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2