Gabriel Zetea: „13 milioane de euro pentru reabilitarea Aeroportului Baia Mare si extinderea pistei cu 360 de metri”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

dorin Buda (1)Veste mare pentru Maramures. Lucruri bune se intampla in continuare pentru judetul nostru. La sfarsitul saptamanii trecute, in Bucuresti, la sediul Ministerului Fondurilor Europene a fost semnat contractul de finantare din fonduri europene al Aeroportului International Baia Mare.

Evenimentul a avut loc in prezenta directorului Aeroportului, Dorin Buda, al directorului general adjunct al Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial de Transporturi, IonutMicu, alaturi de ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica si de vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea. Contractul semnat prevede reabilitarea si extinderea pistei Aeroportului International Baia Mare cu inca 360 de metri, valoarea proiectului fiind de aproximativ 13 milioane de euro.

Gabriel Zetea, vicepresedintele Consiliului Judetean a subliniat faptul ca, dupa ani intregi de blocaje si tergiversari, proiectul Aeroportului Baia Mare se va realiza in ciuda tuturor vocilor negative care s-au auzit in ultima perioada.

”Un aeroport care sa efectueze curse internationale in Baia Mare este un deziderat al maramuresenilor de foarte mult timp, de mult prea multa vreme. Nu vreau sa intru in detalii vizavi de intarzierile care au facut ca, abia in 2015, sa putem semna contractul de finantare pentru Aeroport, insa una din cauze este clara: incompetenta celor care pana in 2014 au gestionat soarta Aeroportului.

Ultimul mare proiect de infrastructura al judetului Maramures pentru exercitiul financiar european 2007 – 2013 devine in acest moment o certitudine, dar in acelasi timp vom avea in perioada urmatoare un calendar extrem de strans pentru a cheltui in buna regula aceasta finantare importanta”, a aratat vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Reprezentantul executivului in CJ a precizat ca se asteapta in perioada urmatoare solutionarea contestatiei la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), urmand apoi semnarea contractului de executie, finalizarea procedurii exproprietaririlor, autorizarea creditului pentru asigurarea fluxurilor financiare si, ultimul pas il va reprezenta demararea efectiva a lucrarilor.

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica s-a declarat incantat de faptul ca s-a reusit si semnarea acestui contract in Baia Mare si a aratat ca are speranta ca proiectul de reabilitare si extindere al Aeroportului International sa se finalizeze cat mai curand.

”Ne-am specializat in finantarea de lucrari pentru aeroporturi, fiindca am semnat pana acum contractul pentru aeroporturile din Satu Mare si Tulcea,  am deblocat problemele care existau la aeroportul din Suceava, iar acum am parafat contractul de finantare pentru Aeroportul International Baia Mare, desi lucrarile pe partea de executie se afla in procedura de contestatie.

Si ma bucur ca cel care a reusit sa faca posibile toate aceste proiecte este Guvernul Ponta. Personal, consider ca orice investitie intr-un aeroport poate genera crestere economica, indiferent de zona tarii in care se afla, fara a tine cont de disputele politice pe un asemenea subiect. Mai mult, legat de Aeroportul International Baia Mare, eu am speranta ca lucrarile vor incepe pana la 31 decembrie si vom primi si primele facturi de aici, dat fiind faptul ca noi putem face plati si in primele luni ale anului viitor”, a explicat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Gabriel Zetea, vicepresedinte al Consiliului Judetean Maramures a dorit sa il felicite pe directorului Aeroportului International Baia Mare, Dorin Buda, pentru timpul extrem de scurt in care a reusit sa puna pe drumul cel bun proiectul Aeroportului.

”Il felicit pe directorul Dorin Buda, la fel cum a facut-o si ministrului Fondurilor Europene, Marius Nica, pentru ca intr-o perioada extrem de scurta, de numai noua luni de zile, a reusit refacerea studiului de fezabilitate (SF), obtinerea avizelor din partea tuturor autoritatilor statului, finalizarea aproape de 100% a licitatiei si demararea procedurii de expropriere. Toate acestea au culminat cu semnarea contractului de finantare, proiect de care va benefia intreg Maramuresul, nu doar Baia Mare. Dorin Buda a dovedit ca este un partener serios, insa greul abia acum incepe”, a concluzionat vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al PSD Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2