septembrie 24, 2021

Gabriel Zetea: ”82 de milioane de lei, in 2015, pentru 121 de proiecte derulate in Maramures”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

lucian morar si gabriel zeteaProgramul National de Dezvoltare Locala (PNDL), aprobat prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului (OUG) 28/2013 este cel mai mare program guvernamental pentru sustinerea proiectelor de dezvoltare locala. Judetul Maramures beneficiaza, in 2015, de o suma de 82,5 milioane de lei, adica peste 18 milioane de euro pentru realizarea unui numar de 121 de proiecte ale unitatilor administrativ teritoriale (UAT) prin PNDL, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea.

Reprezentantul executivului din CJ Maramures a aratat ca, printre proiectele cele mai mari derulate prin PNDL se afla podul peste Somes, intre Ulmeni si Chelinta si drumul comunal DC 92 Farcasa (care face lagatura cu drumul de acces catre depozitul ecologic de la Sarbi), acestea fiind proiecte vedeta care au beneficiat de finantari de aproximativ un milion de euro, fiecare, doar in anul 2015.

”Cresterea judetului Maramures in ponderea totala a investitiilor MDRAP reprezinta munca sustinuta pe care am depus-o, consecvent, in ultimii trei ani de zile. Daca in anul 2012, judetul Maramures primea 10 – 15 milioane de lei finantare anuala, am ajuns, in 2015, sa beneficiem de 82 de milioane de lei, ceea ce reprezinta o suma de pana la opt ori mai mare fata de ceea ce oferea guvernarea trecuta. In acesti ani mi-am canalizat, personal, cea mai mare parte a energiilor, pentru ca acest program sa functioneze corect. Și pot sa afirm, cu satisfactie, ca pana in prezent, in urma controalelor efectuate de institutiile abilitate ale statutului roman, nu s-a inregistrat niciun incident in nicio localitate din Maramures. Pentru aceasta reusita merita felicitati toti primarii si aparatele proprii cu care lucreaza acestia, la nivelul administratiilor locale. Este evident faptul ca acesti bani vor schimba, incet-incet, fata Maramuresului. De la reabilitarea de drumuri comunale, aductiuni de apa, canalizari si pana la poduri si podete, toate aceste proiecte sunt finantate de catre Guvernul Romaniei, pentru ca Maramuresul a demonstrat ca este un partener serios si propune proiecte viabile”, a precizat vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al PSD Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. colis

  de pe acuma isi face campanie electorala … un incompetent pe care il vezi prin ziare si pe la TV doar in campanii, laudandu-se cu spaga venita sub forma de pomana electorala de la bucuresti …

  Reply
 2. marin

  Mai Zetea, dar ne facem si noi ca punem pe hartie un prim parc industrial al judetului ? Desigur daca noi populimea nu va cerem prea mult, ca din cate am inteles ,omul motanului , colegul tau, in Lapusel pe mosia CJ MM vrea sa faceti un mandru C.A.P,ca sa nu zica lumea ca un taran nu s-a gandit la tarani.Vezi, asta ne deosebeste pe noi de clujeni ( peste 6 parcuri industriale ) si noi ramanem tot tarani dar fara agricultura.

  Reply
 3. nicu

  Din cate am inteles ,guvernul Boc a dat doar in Satu Mare mai mult de jumatate din aceasta suma pentru o singura investitie ,care le-a adus aproape 10 000 de locuri noi de munca ( investițiile anunțate de Draxlmaier în Satu Mare reprezintă rezultatul negocierilor directe purtate de Guvernul PDL cu compania germană pentru acordarea unui ajutor de stat de peste 10 milioane euro. Marele producător de componente auto va investi circa 30 de milioane de euro la Satu Mare pentru fabricarea unor componente Mercedes-Benz-Andreea Paul ).Noi chiar nu avem primari cum are Dejul,Turda,Campia Turzii,Jucu,Florestiul, etc,care sa faca proiecte europene pentru parcuri industriale ? Sau macar sa faca presiuni asupra consiliilor judetene ?

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2