Gabriel Zetea: “90 de milioane de euro au venit in Maramures prin PNDL”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Gabi ZeteaProgramul National de Dezvoltare Locala (PNLD), aprobat prin OUG 28/2013 si derulat prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) devine, incepand din acest an, cel mai important program de finantare pentru autoritatile locale ale judetului.

Finantarile au ca obiect reabilitarea si modernizarea drumurilor comunale, constructia si extinderea retelelor de canalizare si aductiune de apa, constructia de poduri noi, modernizari si reabilitari de scoli si gradinite. Alocatiile bugetului de stat vizeaza perioada 2015 – 2018, timp in care cele 120 de proiecte apartinand unui numar de 60 de unitati administrativ-teritoriale din Maramures trebuie sa fie finalizate.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, a declarat ca PNDL, prin contractele semnate in cursul saptamanii trecute de catre autoritatile locale, depaseste ca suma cele mai mari proiecte ale judetului Maramures finantate din fonduri europene, fie ca vorbim de depozitul ecologic sau de proiectul Vital, apa – canal.

”Comunitatile maramuresene beneficiaza efectiv de aceste fonduri fara a avea alocari anuale, asa cum era in trecut. MDRAP finanteaza lucrarile efectuate si receptionate fara a avea vreo limita anuala de finantare. Se finanteaza in acest fel intregul proiect al oricarei comunitati.

Vorbim de aproape 367 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ 90 de milioane de euro, bani disponibili pentru finantarea tuturor obiectivelor de investitii, indiferent de stadiul lucrarilor, de valoarea finantata pana in acest moment sau de culoarea politica a primarului. Toate obiectivele de investitii au asigurata finantarea pana la receptia finala”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Acesta a mai aratat ca a muncit trei ani de zile pentru ca acest program sa fie unul de succes si unul care sa produca rezultate concrete in fiecare comunitate din Maramures.

”Am inceput in anul 2013 cu 15 milioane de lei pentru ca, anual, sumele sa creasca exponential in judetul Maramures, de patru – cinci ori. Astazi, MDRAP prin PNDL rezolva in urma acestei alocari financiare extrem de importante, proiecte introduse la finantare in anii 2007 – 2008 si care n-au putut fi finalizate niciodata”, a precizat Gabriel Zetea, vicepresedinte CJ Maramures.

Biroul de presa al PSD Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *