Gabriel Zetea, apel catre primarii din judet dupa vijelia de acum trei zile

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Institutia Prefectului Judetul Maramures, alaturi de Consiliul Judetean Maramures au evaluat pagubele produse de fenomenele metereologice periculoase care au afectat, duminica dupa-amiaza, mare parte din teritoriul judetului. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a luat act de calamitatile produse la obiective din patrimoniul si administrarea institutiilor publice ale autoritatilor administratiei publice locale, iar prin dispozitia presedintelui Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, o comisie a fost constituita pentru a evalua pagubele inregistrate la imobilele aflate in subordinea institutiei judetene, se arata intr-un comunicat de presa al Consiliului Judetean.

S-au semnalat probleme la urmatoarele institutii: Palatul Administrativ, Muzeul de Etnografie si Arta Populara, Muzeul de Arta ”Centrul Artistic” Baia Mare, Centrul Militar Judetean, Spitalul de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare, Biblioteca Judeteana ”Petre Dulfu” Baia Mare, Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Scoala Gimnaziala cu nevoi speciale Baia Mare, dar si pe drumurile judetene.

Un prim raport operativ cu pagubele inregistrate la nivelul judetului Maramures a fost transmis Ministerului Afacerilor Interne de catre prefectul judetului, Vasile Moldovan, inca din seara zilei de luni, 18 septembrie. In continuare, reprezentantii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta au procedat la constituirea, prin ordin al prefectului, a comisiei de evaluare a pagubelor si deplasarea acesteia in teritoriu, in vederea intocmirii hotararii de guvern pentru alocarea fondurilor de interventie pentru eliminarea efectelor negative produse de fenomenele meteorologice periculoase in judetul Maramures.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a precizat ca, in zilele urmatoare, catre Guvernul Romaniei va fi transmis un nou raport privind alte categorii de populatie unde in urma furtunii s-au inregistrat calamitati, facand referire in special la locuintele private. Seful administratiei judetene lanseaza un apel catre primarii din judet sa procedeze, in cel mai scurt timp, la evaluarea pagubelor in localitatile pe care le administreaza, iar raportul sa fie trimis catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”Gheorghe Pop de Basesti” al judetului Maramures.

”Fac un apel catre toate primariile din judet, respectiv catre primarii din fiecare localitate care a avut de suferit in urma furtunii de duminica seara. Sunt primari cu care am discutat si telefonic si pe care ii rog ca, in cel mai scurt timp posibil, alaturi de Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta sa finalizeze evaluarea pagubelor produse in gospodariile maramuresenilor.

Este imperativ ca astazi, cel tarziu maine dimineata, situatiile sa fie transmise catre ISU Maramures, pentru ca apoi Institutia Prefectului si Consiliul Judetean sa poata inainta proiectele de Hotarari de Guvern, pentru despagubiri. Am vazut pozitia primului ministru, Mihai Tudose, prin care ni s-a transmis ca Guvernul este dispus sa despagubeasca fiecare gospodarie calamitata intr-un termen extrem de scurt. Daca in anii trecuti despagubirile veneau dupa ani de zile, astazi vorbim de un termen de cateva zile in care Guvernul este dispus sa intervina si sa aloce efectiv banii necesari reabilitarii sau refacerii locuintelor afectate de furtuna.

Fac un apel catre fiecare cetatean a carui gospodarie a fost calamitata ca, in situatia in care nu a sesizat inca primaria, sa faca acest lucru in cel mai scurt timp, pentru a putea fi cuprins in aceste raportari oficiale transmise Guvernului. Daca nu a fost contactat inca de catre autoritati, este dreptul sau sa se prezinte la primaria din localitatea in care domiciliaza si sa sesizeze autoritatile locale”, a subliniat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, se mai arata in comunicat.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *