Gabriel Zetea: Aproape 4.000 mii lei au fost alocati UAT-urilor in sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Maramures, pentru echilibrarea bugetelor locale

sedinta-cj3Sedinta extraordinara de Consiliu Judetean Maramures programata joi, 15 decembrie 2016, de la ora 12.00, a inceput cu intarziere de o ora, pentru ca reprezentantii Comisiei de buget-finante din cadrul institutiei sa aprobe repartizarea sumelor din cota de 20% calculata din cotele si sumele defalcate din unele venituri ale statului pentru achitarea arieratelor in ordinea cronologica a vechimii acestora, pentru rambursarea ratelor la imprumuturile contractate pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru sustinerea proiectelor de infrastructura care necesita cofinantare locala pe anul 2016.

Unitatilor administrativ-teritoriale din Maramures le-a fost aprobata, in total, suma de 3.957 mii lei, a aratat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

”In toate unitatile administrativ-teritoriale din judetul Maramures exista foarte multe datorii contractate de administratiile locale, iar in sedinta de Comisiei de buget-finante am luat in calcul fiecare solicitare si am incercat sa ajutam, cat am putut, fiecare comunitate locala care a facut o cerere in acest sens. Speram ca, anul viitor sa avem sume mult mai mari pe care sa le repartizam UAT-urilor din judet”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Municipiile Baia Mare si Sighetu Marmatiei, orasele Baia Sprie, Borsa, Seini, Targu Lapus si Viseu de Sus, precum si comuna Ocna Sugatag nu au primit niciun ban la aceasta rectificare bugetara. Suma de 25.000 de lei s-a acordat urmatoarelor comune: Bocicoiu Mare, Calinesti, Cernesti, Coas, Coroieni, Desesti, Dumbravita, Lapus, Miresu Mare, Moisei, Remeti, Rona de Sus, Ruscova, Sapanta, Sarasau, Sisesti au primit cate 25 de mii de lei.

32.000 de lei primeste comuna Bistra, iar cate 50 de mii de lei s-au repartizat comunelor Ardusat, Baiut, Basesti, Bogdan Voda, Budesti, Campulung la Tisa, Cicirlau, Coltau, Cupseni, Gardani, Giulesti, Grosii Tiblesului, Ieud, Leordina, Oarta de Jos, Petrova, Recea, Remetea Chioarului, Sacalaseni, Sacel, Satulung, Stramtura si Vadu Izei.

Cate 75.000 de lei vor primi primariile oraselor Dragomiresti si Salistea de Sus, dar si comunele Arinis, Asuaju de Sus, Baita de sub Codru, Barsana, Bicaz, Boiu Mare, Botiza, Copalnic Manastur, Oncesti, Poienile Izei, Repedea, Rona de Jos, Rozavlea, Salsig, Sieu, Suciu de Sus, Valea Chioarului, Vima Mica si Viseu de Jos. Suma de 100.000 de lei s-a alocat oraselor Cavnic, Somcuta Mare si Tautii Magheraus, iar cate 125.000 de lei primesc orasul Ulmeni si comunele Farcasa, Grosi si Poienile de sub Munte.

Totodata, cei opt membri ai Comisiei de buget-finante  au analizat toate cererile de ajutor financiar si de sustinere a unor actiuni culturale, sportive sau sociale care au fost inregistrate, in ultima perioada, la Consiliul Judetean Maramures. Dintre acestea amintim premierea sportivilor de la rugby, pentru care s-a alocat suma de 190.000 de lei, pentru baschet 50.000 de lei, iar pentru organizarea Raliului Zapezii, suma de 30.000 de lei.

Pentru alunecarea de teren de la Valea Chioarului, comisia a stabilit un ajutor financiar de 30.000 de lei si pentru alunecarea de teren de la Ruscova, suma de 50.000 de lei. 18.000 de lei merg pe actiuni de sanatate si 31.000 pentru actiuni culturale. In cadrul Comisiei de buget-finante din cadrul Consiliului Judetean Maramures au fost alocate diferite sume pentru organizarea unor olimpiade, festivaluri sau baluri de colinde pe teritoriul judetului Maramures.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

sedinta-cj2

dragos-zetea-morar-dancus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1