Gabriel Zetea: CJ Maramures – partener al FONT in proiectul ”Tineri activi in societate prin dialog structurat”

Federatia Organizatiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramures (FONT MM) are ca scop reprezentarea intereselor organizatiilor neguvernamentale de si pentru tineret din Maramures in relatia cu alte structuri neguvernamentale, mediul privat, institutiile statului, comunitate si beneficiari.

FONTMM a depus miercuri, 1 februarie 2017, pe programul Erasmus +, un proiect de finantare pentru realizarea unei strategii de tineret a judetului, proiect inregistrat sub denumirea ”Tineri activi in societate prin dialog structurat”.

Raul Drenta, secretarul general al FONTMM a aratat ca, strategia pe care Federatia doreste sa o realizeze face parte dintr-o initiativa mai ampla, unde parteneri sunt Consiliul Judetean Maramures, Prefectura Maramures, Directia Judeteana pentru Tineret si Sport (DJTS) Maramures si Centrul Universitar Nord Baia Mare. Consiliul Judetean Maramures a fost partener al FONT si in proiectul ”Identificarea nevoilor tinerilor maramureseni”, care s-a derulat in perioada septembrie – noiembrie 2016.

”Prin finantarea pe care speram sa o accesam pe programul Erasmus+, ne dorim sa realizam o strategie de tineret pentru judetul Maramures, strategie pe care Consiliul Judetean, prin presedintele Gabriel Zetea, o sustine si doreste sa o implementeze. Ne propunem consultarea a 1.294 de tineri printr-o serie de focus-grupuri, urmate de intalniri de lucru pe dezvoltarea strategiei, pentru a putea trece la urmatorul pas, consultarea publica si, in final, adoptarea acesteia.

La acest proiect am lucrat ca o echipa sudata, formata din sase membri si speram ca raspunsul primit la finalul lunii februarie, cand se anunta castigatorii proiectelor, sa fie cel la care speram cu totii. Apreciem implicarea constanta a Consiliului Judetean Maramures in toate proiectele noastre. FONT Maramures va asigura fondurile speciale obtinute pentru implementarea proiectului, logistica de care dispune, resursele umane necesare constand in munca angajatilor si a voluntarilor Federatiei, echipa manageriala si managementul prooiectului”, a aratat secretarul general al FONTMM, Raul Drenta.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a declarat ca, institutia pe care o conduce, va sprijini organizatorii proiectului in promovarea evenimentelor ce urmeaza a se desfasura in cadrul acestuia si va facilita accesul la informatii publice necesare elaborarii strategiei.

Totodata, CJ Maramures va sprijini implementarea strategiei la nivelul judetului. Comitetul de elaborare a strategiei va cuprinde persoane din aparatul propriu al Consiliului Judetean Maramures, cu experienta in elaborarea de strategii cu expertiza in domeniul tineretului.

„Noul parteneriat pe care Consiliul Judetean Maramures l-a incheiat cu Federatia Organizatiilor Neguvernamentale de Tineret Maramures are ca scop dezvoltarea unei strategii judetene la de tineret, strategie care nu exista in acest moment si care este necesara.

Inca de la infiintarea Federatiei, la inceputul anului 2016, am avut intalniri benefice la sediul Consiliului Judetean cu reprezentantii acesteia organizatii si am purtat discutii aplicate privind sprijinul pe care noi, ca entitate judeteana, putem sa il acordam tinerilor. Acum am demarat al doilea proiect in care suntem parteneri ai FONT si care speram sa fie o adevarata reusita”, a aratat presedintele CJ Maramures, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1