Gabriel Zetea: ”Comuna Sacalaseni este campioana in atragerea de fonduri europene si guvernamentale”

Reclame home 1
Reclame home 1

Recent, la Sacalaseni au fost semnate doua noi contracte pe Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), etapa a doua, contracte finantate de Guvernul Romaniei prin Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE).

O suma de aproximativ 3 milioane de lei vine la Sacalaseni, aceste finantari fiind doar o continuare a altor proiecte care au fost realizate de administratia locala pe PNDL1, prin proiecte depuse la Compania Nationala de Investitii (CNI) sau prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Emilian Pop, primarul comunei Sacalaseni este un om gospodar, iar activitatea sustinuta pe care o depune la carma administratiei locale da roade. La sedinta de Consiliu Local in care au fost semnate cele doua contracte finantate pe PNDL2 a participat si presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea. Pentru obiectivul de investitii ”Reabilitare si modernizare in vederea cresterii eficientei energetice a imobilului Dispensar Uman  Sacalaseni” s-a alocat o finantare de 1,4 milioane de lei, in timp ce 1,5 milioane de lei s-au acordat pentru obiectivul de investitii ”drum satesc”.

Primarul comunei Sacalaseni, Emilian Pop a precizat faptul ca, pentru administratia locala, anul 2017 a fost unul cu realizari importante care s-au concretizat in finalizarea achizitiei pentru Centrul de batrani, dar si incheierea modernizarii drumurilor pe Masura 3.2.2, un contract cu o valoare de peste 3 milioane de euro.

”Avem la finantare, la Compania Nationala de Investitii (CNI), un camin cultural cu o valoare de 1 milon de euro, am finalizat scoala din Sacalaseni pe un proiect depus pe PNDL1, iar acum urmeaza scolile din satele Coruia si Culcea, valoarea totala a proiectului fiind de aproximativ 2,4 milioane de lei. Odata realizate toate aceste lucrari, vom amenaja spatii de joaca pentru copii la fiecare dintre cele trei scoli, proiect care a fost depus pe GAL, pe finantare europeana si a fost deja aprobat”, a declarat primarul din Sacalaseni, Emilian Pop.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a declarat ca, in urma vizitei facute in Sacalaseni, a observat o colaborare foarte buna intre executivul Primariei si Consiliul Local.

”Multumesc primarului Emilian Pop pentru invitatie, ma bucur de fiecare data cand pot sa stau de vorba cu consilierii locali, sa iau pulsul problemelor fiecarei comunitati locale la firul ierbii, in cadrul sedintelor de Consiliu Local, unde reprezentantii comunitatii aduc in atentia executivului primariilor, problemele pe care cu adevarat le intampina cetatenii.

Am vazut o colaborare foarte buna, un exemplu despre cum trebuie sa functioneze administratia locala la nivel de legatura intre executivul primariei si consilierii locali, ii felicit pentru problemele pe care le gestioneaza si pentru incurajarea investitiilor locale, prin concesionarea diferitelor parcele de teren pentru a dezvolta afaceri. In acelasi timp si infrastructura trebuie dezvoltata, iar comuna Sacalaseni a reusit, de fiecare data, sa fie una dintre campioanele atragerii de fonduri atat europene, cat si guvernamentale pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere.

S-au semnat in Sacalaseni doua contracte, unul pentru modernizarea drumurilor de interes local in cadrul comunitatii si unul extrem de important, pentru modernizarea dispensarului din localitate. Le-am spus de fiecare data si consilierilor locali ca ma bucur enorm cand vad astfel de finantari, educatia si sanatatea trebuie sa reprezinte prioritati pentru orice administratie publica locala care isi doreste un viitor mai bun pentru cetateni.

Ii felicit inca o data pentru seriozitatea de care dau dovada atat consilierii locali, cat mai ales primarul comunei Sacalaseni, Emilian Pop, si ii asigur de intreg sprijinul Consiliului Judetean Maramures pentru proiectele viitoare”, a declarat seful administratiei judetene, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole