Gabriel Zetea: Consiliul Judetean ar putea implementa un sistem video de monitorizare a principalelor cai de comunicatie rutiera din judet

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

In urma cu aproximativ patru ani de zile, consilierul judetean Emil Muntean, membru al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica si fost presedinte al Autoritatii in legislatura trecuta, a avut o discutie cu unii presedinti ATOP pe tara, unde s-a abordat fenomenul infractionalitatii.

”Ni s-a prezentat, la acel moment, faptul ca in judetele unde iesirile, respectiv intrarile din judetele respective au fost securizate cu camere de supraveghere video, infractionalitatea  s-a redus semnificativ. Proiectul a fost propus inca de la acel moment sa fie implementat si in Maramures, cu sustinerea IPJ, fiind realizate studii de teren si Studiul de Fezabilitate. A fost o colaborare foarte buna cu comandatul IPJ Maramures, Viorica Marincas, dar si intre IT-istii Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures si Directia de Dezvoltare si Implementare Proiecte a Consiliului Judetean.

Inainte de demararea acestei investitii am cerut, personal, un studiu de piata, pentru a afla care ar fi costurile necesare. Mai mult, am propus ca baza de date obtinuta prin monitorizarea video sa fie pusa si la dispozitia Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Este important sa subliniem faptul ca acest sistem urmareste doar siguranta cetatenilor judetului, dat fiind si faptul ca Maramuresul este un judet transfrontalier”, a explicat consilierului judetean Emil Muntean, membru in ATOP, acesta avand si un centru de refugiati la Somcuta Mare.

Claudia Breban, directorul Directiei de Dezvoltare si Implementare Proiecte din cadrul CJ Maramures a prezentat o informare conducerii ATOP si membrilor prezenti la sedinta Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica de marti, 28 februarie 2017, cu privire la ”Sistemul video de monitorizare a principalelor cai de comunicatie rutiera din judet”.

”In cursul anului 2015 a fost realizata o achizitie publica pentru realizare studiu de fezabilitate in vederea implementarii unui sistem video de monitorizare a principalelor cai de comunicare rutiera din judetul Maramures. Au fost executate doar doua dintre etapele de servicii care constituiau obiectul contractului nr. 6139/08.07.2015, respectiv: realizare Studiului de fezabilitate si Servicii elaborare  documentatii specifice in vederea obtinerii certificatului de urbanism si servicii conexe pana la obtinerea tuturor avizelor si acordurilor necesare.

Nu a fost solicitata prestarea de catre achizitor a serviciilor de asistenta pe perioada de elaborare a proiectului tehnic/executie lucrari, avand in vedere ca in perioada de executie a contractului nu a fost demarata procedura sau contractate servicii de elaborare a proiectului tehnic si nici de executie a lucrarii. In cadrul bugetului pe anul 2017 al UAT judetul Maramures, in cazul in care Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica solicita, se poate realiza, in limita bugetelor existente, introducerea unor sume care sa permita continuarea sistemului prin realizarea proiectului tehnic/incheierea unui contract de executie lucrari multianual.

Ulterior aprobarii bugetului pentru anul 2017, in cazul in care vor fi bugetate sumele necesare, se vor demara de catre compartimentele din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judetean, procedurile care se impun pentru continuarea realizarii proiectului”, a declarat Claudia Breban, director al Directiei de Dezvoltare si Implementare Proiecte.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, prezent la sedinta ATOP de marti, 28 februarie a aratat ca a avut loc o noua discutie pregatitoare pentru ca acest proiect important al autoritatii judetene sa prinda  contur.

”Proiectul presupune instalarea unor camere video performante de supraveghere a traficului pe drumurile judetene in colaborare cu Inspectoratul Judetean de Politie. Au fost deja finalizate Studiul de fezabilitate si documentatiile suport, iar in aceasta luna (odata cu elaborarea bugetului Consiliul Judetean Maramures) vom analiza posibilitatea alocarii de fonduri pentru demararea executiei contractului. Multumesc consilierilor judeteni pentru implicare”,  a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. moldovan

    Mai Zetea,cu un astfel de big brother nu mai pot smecherii sa se plimbe in voie cu amantele in afara orasului.Ioi ,dar adversarii politici,sa le vezi miscarile si ce au de ascuns,mi se pare ciudat ca nu te gandesti ca nu a fi PSD-ul in veci la putere…Sper sa pui niste camere si la intrarile in viitoarele parcuri industriale,sa vedem cum o sa duduie economia judeteana in timpul mandatului tau.Stai liniștit,nu te speria,chestia cu parcurile industriale era doar o gluma,exact ca mandatul tau.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *