Gabriel Zetea: ”Consiliul Judetean Maramures ar putea deveni partener al GAL-urilor, pentru a putea oferi sprijin in derularea proiectelor”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

GALPresedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Valer Zetea s-a intalnit luni, 19 septembrie 2016, cu reprezentantii celor patru GAL-uri din judet, intr-o sedinta de lucru aplicata pe baza unor discutii care sa duca la rezultate concrete.

Seful administratiei judetene a fost insotit de vicepresedintele Ioan Doru Dancus, directorul Directiei de Dezvoltare si Implementare Proiecte din cadrul CJ Maramures, Claudia Breban, dar si de consilierul judetean Emil Ambrus. Tema abordata a facut referire la modul in care Consiliul Judetean Maramures poate sa intervina in strategia judeteana a Grupurilor de Actiune Locala, pentru a le ajuta in derularea proiectelor. La discutii au fost prezenti reprezentanti ai GAL-ului Maramures Vest, ai Gal-ului Mara – Gutai, ai Gal-ului Valea Izei-Moisei si ai Gal-ului Mara Natur.

”Unele GAL-uri s-au miscat foarte bine, altele sunt mai nou infiintate, insa toate au un scop comun: sa implementeze si sa finalizeze proiecte importante pentru comunitate. Ghidurile pe POR si PNDR s-au complicat foarte mult in ultima perioada, insa pe GAL-uri sunt mai usor de finantat. Daca am intra ca membri in fiecare GAL am putea sa va ajutam financiar, pana la partea de rambursare a proiectelor.

Trebuie sa discutam o strategie comuna de dezvoltare a judetului, sa vedem cum putem sa dezvoltam un parteneriat cu vecinii nostri din Satu Mare, in special pe proiectul transfrontalier cu Ucraina. Am avut deja primele discutii cu reprezentantii Consiliului Judetean Satu Mare si am stabilit ca avem nevoi si proiecte comune, care pot fi dezvoltate impreuna. Trebuie sa fim prieteni si nu rivali, iar aici ma refer si la proiectul Aeroportului International, unde noi nu concuram cu cei din Satu Mare, ci ar trebui sa ne completam. Concurentii nostri sunt cei din Cluj”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Seful administratiei judetene a aratat ca, pe modelul circuitului bisericilor de lemn poate fi dezvoltat, spre exemplu, un circuit al apelor minerale, care sa includa mai multe comunitati.

Si vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Ioan Doru Dancus, a amintit de intalnirea pe care a avut-o, zilele trecute cu reprezentantii Gal Maramures Vest si delegatia poloneza venita la intr-o vizita de lucru in judetul nostru. Totodata, a aratat faptul ca, institutia Consiliului Judetean a desemnat o echipa de lucru care sa comunice cu GAL-urile inca de la inceputul fiecarui proiect, ceea ce ar permite castigarea de timp pretios in implementare.

”Sa luati in calcul si sa vedem cum putem exploata patrimoniul nostru arhitectural traditional, unde putem interveni de la PUZ-uri pana la implementarea unor proiecte. Am avut discutii cu arhitectul sef al judetului si cu reprezentanti ai Ordinului Arhitectilor din Maramures, pentru a vedea cum putem initia proiecte de dezvoltare si restaurare a acestor constructii care ne reprezinta ca judet”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Ioan Doru Dancus.

Urmatoarea intalnire va avea loc, cel mai probabil, in cursul saptamanii viitoare, cand la discutii vor fi invitati si reprezentantii Romsilva, precum si cei ai Agentiei pentru Protectia Mediului Maramures. Tema stabilita face referire la modul in care se pot implementa proiecte pe fondurile forestiere.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

GAL2

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Cernestean

    O intrebare pentru agramatul consilier judetean Emil Ambrus ,prezent la intrunirea respectiva oare stie ceea ce s-a discutat ori prezenta lui anunta canditatura pa parlamentare caci PSD de asemenea parlamentari are nevoie fara scoala ,cultura si educatie, rusine ca aveti asemenea oameni in partid…

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole