Gabriel Zetea: Consiliul Judetean Maramures este pregatit sa asigure deszapezirea pe reteaua drumurilor judetene

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

gabi-zeteaIn dimineata zilei de miercuri, 11 ianuarie 2017, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, a convocat la sediul institutiei comandamentul de iarna pentru a pregati interventiile din zilele urmatoare in vederea deszapezirii retelei de drumuri judetene. Prognozele meteo arata caderi masive de zapada, dar si alte fenomene meteo specifice sezonului de iarna, incepand cu ziua de joi, 12 ianuarie.

O prima decizie a fost aceea de a propune marti, 10 ianuarie, in cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, din calitatea de vicepresedinte al CJSU, suspendarea cursurile din invatamantul preuniversitar pana luni, 16 ianuarie 2017, datorita temperaturilor scazute care se inregistreaza in continuare, precum si a situatiei problematice in care se afla municipiul Baia Mare in ceea ce priveste deszapezirea.

”Conducerea executiva a Consiliului Judetean Maramures a dezbatut, alaturi de administratorul drumurilor judetene, SC Drumuri si Poduri SA, toate problemele care pot aparea in reteaua de 800 de km de drum judetean. Suntem pregatiti in acest moment sa facem fata cantitatilor de zapada care sunt preconizate sa se inregistreze, in zilele urmatoare, in judetul Maramures.

Avem in stand-by 53 de utilaje echipate pentru deszapezire: autofreze, buldozere, autogredere, autolame cu raspanditor de material antiderapant, tractoare cu lama, incarcatoare, remorchere si unimoguri cu raspanditor. La sediul societatii de drumuri judetene exista suficiente stocuri de material antiderapant, sare si nisip, pentru ca interventiile sa se desfasoare in cele mai bune conditii pe timp de iarna. In ceea ce priveste comunicarea intre toti cei implicati in procesul de deszapezire, am primit asigurari ca aceasta se va desfasura cu rapiditate, pentru a reusi sa intervenim urgent in zonele cele mai afectate.

Pentru operativitate, vom tine permanent legatura cu Politia Rutiera, pentru a corela traficul si a asigura fluxul utilajelor de deszapezire”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Seful administratiei judetene a venit cu noi precizari legate de cei responsabili sa asigure deszapezirea pe timp de iarna, la nivelul judetului. Acesta a reiterat faptul ca, institutia Consiliului Judetean Maramures are in administrare reteaua de drumuri judetene exclusiv, in timp ce drumurile nationale, cum ar fi DN18 Baia Mare – Sighetu Marmatiei sau E58 Baia Mare – Seini, de exemplu, se afla in administrarea CNADNR, respectiv a Ministerului Transporturilor.

In ceea ce priveste drumurile comunale, strazile sau bulevardele din orase si municipii, acestea se afla in administrarea primariilor, iar aici doar autoritatile locale au posibilitatea legala de a interveni pentru deszapezirea arterelor de circulatie.

Gabriel Zetea, presedintele Consiliului Judetean Maramures adreseaza o rugaminte tuturor participantilor la traficul rutier de a-si echipa masinile corespunzator sezonului de iarna. Seful administratiei judetene roaga soferii sa evite, pe cat posibil, zonele in care ninge abundent, pentru a acorda prioritate utilajelor de deszapezire sa actioneze pentru fluidizarea traficului si asigurarea conditiilor optime de deplasare pentru toti conducatorii auto.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

drum-zapada-maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

6 Comments

 1. Danny

  Ar fi indicat sa se se impice si la Baia Mare ,ca doar este resedinta de judet,iar Paltul administrativ si alte institutii subordonate Consiliului judetean isi au sediul i in Baia Mare.In calitate de presedinte al Consiliului judetean si in special de presedinte al organizatiei judetenePSD ar ltrebui sa va implicati mai mult in problema deszapezirii Baii Mari,prin consilieri PSD de la nivel.de municipiu.
  Atitudinea lui Gligan este ,pe fond buna,dar cu tenta revansarda,ori la ora actuala trebuie aplicat un Program concret in problema deszapezirii,cu responsbilitati directe,ca altfel zaada se va topi numai de la soare,iar baimarenii vor fi afectati de nepasarea si iresponsabilittea celor carora le platesc impozite si taxe..Rusinos modde a face adminstratie!

  Reply
 2. dani

  Societatea judetului trebuie laudata si pentru cum a servit promt intereselor electorale. In primavara tot la PSD sa asfaltati.

  Reply
 3. baimarean

  Mai Zetea,poate citesti si tu articolul cu ,,Maramures:salarii de mizerie” si te apuci si tu sa faci ceva in acest sens,sa nu mai fie asa dupa mandatul tau.Sau asteptam cu totii urmatoare majorare de salariu minim pe care o va face seful tau,Dragnea?

  Reply
  1. doru

   Judetul lui de resedinta,Satmarul, are 2 Parcuri Industriale iar Andreea Paul Vass a facut loby la guvernul Boc si a obtinut 10 mil de euro pentru a crea infrastructura unui mare concern german in domeniul auto,cu peste 8000 de locuri de munca create pana in prezent.Daca mai punem ca cei de la Dumbravita investesc masiv in noua fabrica de la Medisul Aurit,tot in judetul Satu Mare,ne dam seama ca ai nu au maramureseni in conducerea consiliului judetean sAtmarean.E ca pe vremea lui Uglar cand proiectul fabricii de bere de aici a fost dus la Satu Mare sa se faca cu apa mizerabila din Somes.Foarte tare.

   Reply
 4. eu

  domnule zetea!!!!!ar fi cazul sa intrati si pe arterele secundare,macar pt cei care locuiesc in Baia Sprie,zona Nyres…ca drumul spre Unguras este batatorit de zapada pana la DN…poate cineva se autosesizeaza si face ceva in acest sens…ca sunt cativa metri de drum si e vb doar de un ordin micut de la dvs….nu toata lumea are jeep sa poata urca si sunt multi navetisti!!!!multumesc,stiu ca nu veti face nimic…dar macar sa se stie ca nu e curatat…

  Reply
 5. nicu

  Ce ati pazit pana acum? Pe ROB in concediu? Pe Chereches sa nu-i fie urat in casa? Bai, deci imi vine sa rad ca primaria ia amenda de la politie. Jenant. Ca orasul a ajuns subiect prezentat la stiri nationale?
  Zetea de ce nu a miscat mai repede?
  Pe cuvantul meu daca nu este tot mai clar ca in politica si in conducere ajung doar cei incompetenti, pentru ca adevaratii organizatori au firme si nu se baga in mizeria din mijlocul acestor specimene.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2