Gabriel Zetea: ”Consiliul Judetean Maramures, partener in doua proiecte de reducere a abandonului scolar”

gabi-zetea4Consiliul Judetean Maramures in parteneriat cu Centrul Scolar de Educatie Incluziva Baia Mare si Inspectoratul Scolar Judetean implementeaza doua proiecte care vor permite reducerea abandonului scolar. Proiectul ”Alaturi de tine pentru urmatorul pas”, pentru elevii din Maramures, care va fi depus la finantare din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman, Axa Prioritara 6, are un buget total de 9.318.205,05 lei, din care contributie proprie beneficiar si parteneri 186.364,10 (2%).

Beneficiar este Centrul Scolar de Educatie Incluziva Baia Mare – Unitate de invatamant secundar, iar partenerii sunt Liceul Tehnologic Agricol ”Alexiu Berinde” Seini, Consiliul Judetean Maramures, Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Maramures si Inspectoratul Scolar Judetean Maramures. Proiectul vizeaza masuri de sprijin pentru reducerea parasirii timpurii a scolii din diferite sectoare si se va desfasura pe o perioada de 34 de luni, cuprinzand derularea a sase activitati (patru specifice, focusate pe grupul tinta). Grupul tinta va cuprinde 1000 de persoane structurate astfel: 260 de cadre didactice, 200 de prescolari, 540 elevi de gimnaziu si ciclul inferior al liceului.

Proiectul ”Motivezi si indepartezi abandonul” este incheiat intre Inpsectoratul Scolar Judetean Maramures ca lider de parteneriat si Consiliul Judetean Maramures, UAT comuna Ulmeni, UAT municipiul Baia Mare, UAT municipiul Sighetu Marmatiei, UAT comuna Satulung, UAT comuna Farcasa si UAT comuna Coltau, obiectul parteneriatului fiind acela de a stabili drepturile si obligatiile partilor, contributia financiara proprie a fiecarei parti la bugetul proiectului, precum si responsabilitatile ce le revin in implementarea activitatilor aferente.

Gabriel Zetea, presedintele Consiliului Judetean Maramures a aratat ca, institutia pe care o conduce a raspuns pozitiv initiativei ISJ Maramures, precum si propunerii Centrului Scolar de Educatie Incluziva Baia Mare, pentru a promova doua proiecte extrem de importante pentru judet.

”Speram ca, pe viitor, sa luam masuri de sprijin care sa reduca parasirea timpurie a scolii din diferite sectoare: invatamant prescolar, gimnazial si liceal. Proiectul <Alaturi de tine pentru pasul urmator> are ca scop desfasurarea unor activitati de educatie prin metode activ-participante, interactive, centrate pe copil, activitati care sa il determine pe prescolar/ elev sa se apropie mai mult de scoala. Activitatile se vor desfasura cinci zile pe saptamana, iar grupul tinta va fi organizat pe grupe. Fiecare elev/ prescolar participant la activitati va primi o bursa de 100 lei/ luna, timp de 24 de luni.

In ceea ce priveste proiectul Motivezi si indepartezi abandonul!, vor exista campanii de inscriere a copiilor la scoala, intalniri cu membrii comunitatii pentru a prezenta importanta inscrierii si frecventarii scolii, identificarea si prioritizarea nevoilor, derularea unor sedinte de consiliere a elevilor, ateliere de lucru pentru anteprescolari si prescolari, programul scoala dupa scoala, acordarea de sprijin financiar pentru membrii grupului tinta”, a aratat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1