Gabriel Zetea, copreședinte al Coaliției pentru Maramureș: „Susțin ferm descentralizarea și transferul unor competențe de ordin juridic și financiar către autoritățile locale”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, copreședinte al Coaliției pentru Maramureș și candidatul pentru un nou mandat în fruntea administrației județene a declarat că, de 30 de ani se vorbește despre descentralizare, acest proiect imens pentru România, unicul în măsură să garanteze progresul statului nostru, însă totul a rămas la stadiul de vorbe.

Guvernul își arată în fiecare zi limitele în a gândi direcții de dezvolare regională integrate și echilibrate între diferite regiuni ale țării, iar un guvern central va lua de fiecare dată decizii uniforme pentru întreaga țară, fără să se plieze pe cultura, viziunile și așteptările oamenilor.

Sunt român și patriot, cu un mare respect pentru istoria României. Prin descentralizare nu îmi doresc să rup Maramureșul de România, descentralizarea nu trebuie confundată cu autonomia. România trebuie să rămână un stat unitar, dar o parte dintre competențele guvernului central trebuie să fie transferate către autoritățile locale. S-a adunat un ghem de putere, greu de desfăcut, în mâna administrației de la București, încă de pe vremea reorganizării comuniste, ale cărei principii au rămas neschimbate din 1968. Trebuie să fim lăsați pe plan local să ne decidem singuri soarta, să putem să propunem, fiecare pentru comunitatea pe care o reprezintă, având la dispoziție și resursa financiară, proiectele cu adevărat necesare. Niciodată un funcționar de la București nu va cunoaște suficient o comunitate pentru a-i înțelege problemele și neajunsurile și pentru a le soluționa. În ultimii 30 de ani, sunt foarte puțini cei care au reușit să înțeleagă nevoile comunităților locale, iar descentralizarea, posibilitatea de a ne autodetermina soarta și propriul viitor, ar veni să repare tocmai acest eșec, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea, copreședintele Coaliției pentru Maramureș.

Președintele Gabriel Zetea, candidatul Coaliției pentru conducerea administrației județene a declarat că oamenii locului, cei care s-au născut și au crescut aici, cei care își doresc să își crească copiii aici, cei care sunt loiali locurilor de baștină, doar ei pot să gândească cu adevărat în interesul comunităților pe care le reprezintă.

La aceste alegeri locale este important să înțelegem că doar interesele Maramureșului contează. Pe plan local trebuie să ne vedem propriul interes și să uităm de orgoliile liderilor politici de la București care, așa cum am văzut de-a lungul timpului, au dăunat grav intereselor locale. Împreună putem reuși, pentru că împreună reușim să schimbăm mentalități și să clădim lucruri bune pentru cei care vin în urma noastră. Subiectul a fost amplu dezbătut în cadrul Coaliției pentru Maramureș iar candidații noștri la primăriile din județ, pentru consiliile locale sau pentru Consiliul Județean susțin, la fel ca și mine, această idee, a conchis copreședintele Coaliției pentru Maramureș, Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean.

Comandat de: Partidul Social Democrat Maramureş; Cod mandatar financiar: 21200019

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole