Gabriel Zetea despre marirea salariilor primarilor: “Un act de dreptate”

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al dezvoltarii regionale si administratiei publice, a declarat dupa adoptarea in Camera Deputatilor a OUG 103/2013, prin care se majoreaza salariile primarilor, ca este un act de dreptate facut alesilor locali, care indiferent de culoarea politica au dreptul la un salariu decent.

Totodata, se reglementeaza acordarea unei burse de rezident in cuantum lunar de 670 de lei pentru medicii si farmacistii rezidenti din unitatile sanitare de stat cu un salariu brut lunar mai mic de 3.000 de lei.

PSD Maramures saluta, prin vocea presedintelui de filiala Gabriel Zetea masurile privind majorarea unor drepturi banesti pentru unele categorii de bugetari din Romania. Si in Maramures exista multi functionari care vor beneficia de masurile luate marti, 25 februarie.

„Salutam decizia luata in Parlamentul Romaniei si suntem in asentimentul  vicepremierului Liviu Dragnea privind infaptuirea unui act de dreptate pentru alesii locali, pentru medici si pentru personalul didactic. Este normal ca acestia sa beneficieze de o salarizare corespunzatoare cu responsabilitatea sumelor de bani pe care le gestioneaza.

Se face un act de dreptate  pntru ca alesii locali nu beneficieaza de salarii si sporuri, ci doar de indemnizatii. De asemenea, apreciez enorm ca premierul Victor Ponta si vicepremierul Liviu Dragnea continua politica USL asumata in 2012 in ceea ce priveste  politicile sociale”, a precizat Gabriel Zetea, vicepresedinte al Consiliului Judetean Maramures si presedinte al PSD Maramures.

Totodata, se reglementeaza acordarea unei burse de rezident in cuantum lunar de 670 de lei pentru medicii si farmacistii rezidenti din unitatile sanitare de stat cu un salariu brut lunar mai mic de 3.000 de lei.

De asemenea, se prevede majorarea cu pana la 10% a salariilor personalului didactic din invatamantului preuniversitar si universitar cu o vechime in invatamant de pana la 6 ani.

„Potrivit unui amendament al vicepremierului Liviu Dragnea, incepand cu data de 1 iulie 2014, pentru functiile de demnitate publica alese de la nivelul administratiei publice locale, indemnizatiile se stabilesc potrivit prevederilor Legii-cadru 284/2010, respectiv prin inmultirea coeficientilor de ierarhizare prevazuti in anexa nr. I – functiile de demnitate publica alese din cadrul organelor autoritatii publice locale la Legea 284/2010, cu modificarile ulterioare, cu valoare de referinta de 600 de lei.

Pentru persoanele ale caror indemnizatii stabilite pentru luna iunie 2014 sunt mai mari decat cele stabilite potrivit Legii 284 se mentine in plata cuantumul indemnizatiilor avute”, a mai precizat Gabriel Zetea.

In motivarea amendamentului se arata ca pe baza acestei initiative vor creste salariile unui numar de 6.339 de alesi locali dupa cum urmeaza: primarii/viceprimarii de comuna cu 44,4% – 50,1%, primarii /viceprimarii de oras cu 8,7% – 16,6%, viceprimar de municipiu categoria II/primar de municipiu categoria I si II cu 1,4% – 7,2%, primarul general cu 5,5%.

Potrivit motivarii amendamentului, nu cresc salariile pentru 261 de alesi locali deoarece au salarii mai mari decat cele rezultate din aplicarea Legii nr.284/2010 – presedintii/vicepresedintii de consilii judetene/viceprimari generali, primarii/viceprimarii de municipii resedinta de judet si viceprimarii de municipiu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Vasile

    10% pentru salariile din invatamant, act de dreptate? 10% din 800 de lei inseamna 80 de lei. Ce faceti d-lor parlamentari dvs cu 80 de lei? Nici pt cafeaua de dimineata nu va ajung.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1