Gabriel Zetea despre podul care va lega Seini de satul Pomi: Are asigurata finantarea integrala pentru urmatorii trei ani

Reclame home 1
Reclame home 1

Un nou contract de finantare extrem de important a fost semnat marti, 20 martie, in orasul Seini din judetul Maramures. Este vorba despre constructia unui pod rutier, o investitie in valoare de 3,4 miloane de euro aprobata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), care va lega orasul Seini de satul Pomi din judetul Satu Mare, se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Maramures.

Evenimentul semnarii contractului “Pod rutier peste Raul Somes, intre orasul Seini si comuna Pomi, in punctul de trecere cu bacul” a avut loc la sediul Primariei Seini si au participat, alaturi de primarul Gabriela Tulbure, aparatul propriu al primariei si alesii locali din Seini si presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, prefectul judetului Satu Mare, Darius Filip, vicepresedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Ioan Rus, subprefectul judetului Maramures, Alexandru Cosma, edilul din Pomi, Gheorghe Rustiuc, primarul orasului Negresti Oas, Aurelia Fedorca, primarul comunei Cicirlau, Sorin Lupse. Seful administratiei judetene, Gabriel Zetea a semnat, in cadrul intalnirii de la Seini, autorizatia de construire a podului. Termenul de executie este de 36 de luni, iar lucrarile sunt preconizate sa inceapa in cursul anul viitor, dupa incheierea tuturor procedurilor preliminare.

Gabriela Tulbure: ”Podul va uni zona Codru, Oas si Maramures”

Edilul orasului Seini, Gabriela Tulbure a precizat ca aceasta finantare reprezinta implinirea unui vis pentru seineni.

”Ne-am adunat cu bucurie la realizarea unui vis, asa cum era firesc, pe partea seineana a Podului Unirii – Podul rutier peste raul Somes, intre orasul Seini si comuna Pomi, in punctul de trecere cu bacul. Evenimentul se inscrie pe una din cele mai importante pagini a istoriei contemporane a localitatii si a zonei noastre, deschizand o noua poarta de intrare a Seiniului, unind zona Codru cu Oas si Maramures.

Au impartasit cu noi emotia demararii proiectului, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, reprezentantii administratiei locale si judetene din Satu Mare, administratorul firmei constructoare, dar si foarte multi invitati. Am fost foarte mandra de faptul ca am obtinut finantarea integrala a proiectului, inceput inca din anul 2015, de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, si de faptul ca toti reprezentantii judetului vecin ne-au prezentat calde multumiri pentru efortul nostru, atat de benefic din punct de vedere economic.

Lucrarile vor demara in timpul cel mai scurt, sperand ca, peste doi ani sa ne reintalnim la mijlocul podului atat de mult dorit, pentru a taia panglica inaugurala. Si ma bucur ca acest vis devine realitate in Anul Centenarului, an in care ne dorim, cu totii, sa fim mai buni”, a declarat primarul orasului Seini, Gabriela Tulbure.

Gabriel Zetea: Podul are asigurata finantarea integrala pentru urmatorii trei ani

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, a tinut sa felicite administratia locala din Seini pentru harnicia de care da dovada de fiecare data.

”Cu aproximativ cinci ani in urma, cand am vorbit cu primarul orasului Seini despre ce putem sa facem, fiecare cu functii noi in administratie, eu, ca reprezentant ai Seiniului in Consiliul Judetean, Gabriela Tulbure, ca primar, am spus ca lucrurile trebuie sa se schimbe in bine, sa se miste mult mai repede, iar oamenii sa simta ca se pot face proiecte pentru comunitate intr-un singur mandat.

Acest obiectiv ar trebui sa il avem cu totii, deoarece Maramuresul merita mult mai mult. Ca presedinte al Consiliului Judetean am spus ca, in acest mandat, trebuie sa facem mult mai mult decat au facut cei care au condus destinele judetului inaintea noastra. Acesta este obiectivul pe care trebuie sa il avem cu totii, nu trebuie sa mai discutam despre mandate consecutive care gestioneaza acelasi proiect. La Seini, am reusit sa aducem si proiecte de apa si de canalizare, dar am reusit si sa reparam drumurile.

Despre podul care sa lege orasul Seini de satul Pomi din judetul Satu Mare se discuta de foarte mult timp, insa finantarile au lipsit pana acum. Veneau foarte multi ministri, semnau contracte, insa cu finantare foarte mica, iar banii nu au fost niciodata suficienti. Aceasta lucrare, insa, are asigurata finantarea pentru urmatorii trei ani de zile, iar incasarea totala a fondurilor tine doar de harnicia si determinarea constructorului. La Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice exista fonduri suficiente pentru a fi achitate toate proiecte demarate si executate”, a declarat seful administratiei judetene, Gabriel Zetea.

In cuvantul sau, presedintele Consiliului Judetean Maramures a precizat faptul ca, scopul actualei administratii locale este de a-i determina pe maramuresenii plecati sa caute o viata mai buna in alta tari, sa revina acasa.

”Acestia se vor intoarce doar daca vor avea o infrastructura buna, daca vor gasi locuri de munca bine platite, daca vor gasi pentru copiii lor scoli reabilitate. Pe Programul National de Dezvoltare Locala demarat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice s-au semnat, in ultimii doi ani, doar in Maramures, foarte multe contracte de finantare si vorbim de o valoare de peste 700 de milioane de lei. Doar in cursul anului trecut, Consiliul Judetean Maramures a reusit sa depuna la finantare 200 de km de drum judetean, cu o valoare totala de aproximativ 100 de milioane de euro.

In acest an facem procedurile de achizitie, pana in vara speram sa putem sa dam ordinul de incepere al lucrarilor, partea de proiectare sa fie in acest an, iar anul viitor sa muncim efectiv pentru ca, pana la finalul mandatului, acesti 200 de km de drum sa fie dati in folosinta. Gandim un plan integrat de lucrari in intreg judetul, astfel incat sa avem o legatura unitara dintre nord spre sud, de la est spre vest. Vorbim despre un judet turistic, unde infrastructura este esentiala. Sunt mandru ca pot sa asist la un moment aproape istoric pentru Seini, o dorinta veche a intregii comunitati, sa aduc si sa semnez autorizarea de construire din partea Consiliului Judetean”, a conchis seful administratiei judetene.

Ioan Rus, vicepresedintele Consiliului Judetean Satu Mare a precizat ca, acest moment este unul de bucurie pentru locuitorii din Satu Mare si a tinut sa transmita felicitari atat administratiei locale din Seini, cat si executivului Consiliului Judetean Maramures.

”Este un vis vechi al osenilor sa treaca cat mai repede catre Tara Codrului si catre Cluj”, a aratat vicepresedintele CJ Satu Mare, Ioan Rus. Si prefectul de Satu Mare, Darius Filip a aratat ca podul peste Somes va rezolva o problema economica extrem de importanta pentru locuitorii zonei, oferindu-le numeroase oportunitati.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. ccc

    domnu’ 0 barat Zetea ne ziceti va rog si care e starea drumului Moisei – Iacobeni, ne spuneti si care e starea lucrarilor la aeroport, ne spuneti va rog care e starea lucrarilor la dpozitul de deseuri ??? vreti sa va mai intreb … Rusine h… din PSD … revin cu intrebarea de ieri, si la Seini ati scos elevii sa va aplaude ca pe vremea tatalui vostru Ceasca????

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2