Gabriel Zetea: Este pentru prima data cand un Guvern intelege cu adevarat definitia cuvantului URGENTA

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, a dorit sa multumeasca premierului Mihai Tudose, dar si ministrilor din Guvernul Romaniei pentru promtitudinea cu care au intervenit si au oferit ajutor imediat judetelor afectate de furtuna de duminica dupa-amiaza, se arata intr-un comunicat de presa al CJ Maramures.

”In numele Maramuresului, vreau sa multumesc Guvernului Romaniei si primului-ministru, Mihai Tudose, pentru operativitatea cu care au alocat o suma impresionanta judetului nostru. Vorbim de aproape 9,5 milioane de lei ce vor fi directionati catre autoritatile locale din Maramures, care au in subordine institutii publice afectate de furtuna violenta de duminica.

Este pentru prima data cand un Guvern intelege cu adevarat definitia cuvantului URGENTA si aloca bani pentru refaceri si reconstructii de cladiri acum, cand avem nevoie, si nu peste un an sau doi ani. Consiliul Judetean Maramures, municipiul Baia Mare, orasele Seini, Somcuta Mare, Ulmeni, Targu Lapus, Baia Sprie si Cavnic, dar si comunele Copalnic Manastur, Rozavlea, Ocna Sugatag, Boiu Mare si Baiut vor primi, zilele urmatoare, sume impresionante.

Acesti bani vor fi folositi pentru ca scolile, gradinitele, dispensarele, caminele culturale, blocurile sociale, institutiile de cultura si primariile sa isi poata relua activitatea in cel mai scurt timp si in conditii optime. Doresc sa ii felicit, in mod special, pe prefectul judetului Maramures, Vasile Moldovan si pe subprefectul Alexandru Cosma care, alaturi de lucratorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Gheorghe Pop de Basesti” si primarii din judet au intocmit documentatia necesara intr-un timp atat de scurt.

Un cuvant in plus de lauda aduc primarilor care, in conditii vitrege, in lipsa alimentarii cu energie electrica a majoritatii primariilor au reusit sa se puna cu adevarat in slujba cetatenilor si sa transmita toate documentele solicitate. Evaluarea pagubelor continua in Maramures, pentru a putea cere noi transe de bani de la Guvern. Vor fi despagubite atat institutiile publice si juridice, cat si gospodariile private ale maramuresenilor care au fost atat de afectate de vijelia de zilele trecute”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Judetul Maramures a primit cea mai mare suma din cei 29,816 milioane de lei, respectiv 9,468 milioane lei pentru achitarea cheltuielilor urgente necesare pentru realizarea de reparatii si refaceri de gradinite, scoli, muzee, unitati spitalicesti si alte cladiri si constructii apartinand administratiilor locale.

Din suma de 1,585 milioane lei alocata suplimentar Ministerului Afacerilor Interne, judetul Maramures va mai primi o suplimentare de 109.000 lei, bani ce vor fi folositi pentru inlaturarea daunelor produse unor posturi de politie, sedii ale inspectoratelor de politie, inspectorate pentru situatii de urgenta, ale jandarmeriei, sectii de politie, de pompieri, alte imobile si mijloace tehnice aflate in administrarea acestora.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. alt baimarean

    Zetea,ai gasit sa lauzi o normalitate.Cativa functionari si-au datoria pt.care sunt platiti.PUNCT.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2