Gabriel Zetea: ”Exista doua posibilitati de finantare a podului peste Somes, la Ulmeni”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Dupa lungi discutii cu privire la realizarea unui obiectiv extrem de important pentru judetul Maramures, respectiv construirea podului peste Somes, la Ulmeni, aceasta tema extrem de dezbatuta in ultimii cinci-sase ani pare tot mai aproape de a deveni realitate, este de parere Lucian Morar, primarul orasului.

”L-am avut la Ulmeni, intr-o vizita de lucru, pe vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, care a dat asigurari certe ca va face toate demersurile necesare pentru introducerea acestui obiectiv in portofoliul de proiecte al vicepremierului Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Suntem constienti de faptul ca investitia nu este una neglijabila, insa va fi benefica pentru Maramures atat din punct de vedere economic, cat si social. Vreau sa-i multumesc, pe aceasta cale, vicepresedintelui CJ Maramures, Gabriel Zetea, care s-a dovedit, inca o data, un prieten si un devotat sustinator al orasului Ulmeni”, a declarat primarul localitatii, Lucian Morar.

Exista in acest moment doua posibilitati de finantare a constructiei podului peste Somes, intre Ulmeni si Chelinta. O prima varianta ar fi prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) al Ministerul Dezvoltarii Regionale si alta prin Programul Operational Regional (POR), din fonduri europene, in perioada 2014 – 2020, a precizat vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

”Consiliul Judetean Maramures are in acest moment la dispozitie un studiu de fezabilitate (SF), care ne arata un necesar de minimum patru milioane de euro pentru constructia podului. Este un SF din 2009/2010, conceput pe un alt program si care nu corespunde in mod real cu necesitatile din teren. O sa discutam in aceasta perioada, la nivelul executivului Consiliului Judetean Maramures, cu presedintele CJ, Zamfir Ciceu si cu vicepresedintele CJ, Emil Marinescu, astfel incat institutia noastra fie va comanda un nou studiu de fezabilitate, fie va incerca reactulizarea celui existent.

Discutiile pe care le-am purtat personal la Ministerul Dezvoltarii Regionale, cu vicepremierul Liviu Dragnea, in ceea ce priveste aceasta investitie, punctual, ne confirma faptul ca proiectul poate fi finantat prin PNDL, dar cu valoare mai mica.

Aceasta este prioritatea noastra in aceasta perioada, iar in situatia in care aceste demersuri vor esua, avem la dispozitie posibilitatea de finantare pe POR a constructiei podului, insa acest lucru se va realiza intr-o perioada mai lunga”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures si presedinte al PSD Maramures, Gabriel Zetea.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. Mihai

    Aloooooo!!!! Pe cine credeti ca mai duceti cu vb? Acest guvern nu e in stare sa inchida lucrarile incepute de alte guverne, si voi creti sa ne spuneti ca vor in epe o lucrare de la zero? Luciane nu mai face comunicate de acest gen, pt ca iti scade credibilitatea. Mai bine lasa podul sa ramana in patrimoniu si sterilizeaza tigancile! Sau e nevoie de o pepiniera noua de tigani ca sa aveti maj multe voturi:))))

    Reply
  2. ioan

    Dle , Zetea asta e ca ala din Decameronul. E plin de intentii bune dar nu are snaga. Iar primarele de Ulmeni se gudura de parca l-a prins pe dzeu de ….ceva. Fratilor, ministrii vin si pleaca din Maramu ca ii an electoral, promit si certificate de virginitate la baba Ioana dar va veti alege cu prafu de pe toba. Nu va fi nimic din podul ala pana nu-l faceti voi, codrenii, punand mana de la mana. Ia nu mai visati si deschideti o colecta publica plus o taxa speciala pt toti potentiali clienti ai podului.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2