Gabriel Zetea, Horia Scubli, Gabriela Tulbure si Ioan  Maties in Comitetul Director al ADR NV

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

ADIMarti, 13 septembrie 2016, la sediul Consiliului Judetean Maramures a avut loc o intalnire extrem de importanta cu primarii maramureseni, unde s-a luat in discutie desemnarea reprezentantilor judetului Maramures in Comitetul Director al Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest. Sedinta a fost condusa de presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, care este membru de drept in acest comitet de coordonare. Seful administratiei judetene a fost insotit de cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean, Lucian Ioan Titus Morar si Ioan Doru Dancus.

Fiecare judet al regiunii are patru reprezentanti in Comitetul Director al ADR NV, respectiv presedintele Consiliului Judetean Maramures, un reprezentant al municipiilor, unul al oraselor si unul al comunelor. Rolul acestora este de a tine legatura cu colegii din teritoriu si a-i ajuta sa identifice proiectele cu finantate europeana prin POR 2014 – 2020. Astfel, in urma votului deschis, au fost desemnati primarii Horia Scubli, ca reprezentant al municipiilor, Gabriela Tulbure, reprezentant al oraselor si Ioan Maties, reprezentant al comunelor.

Gabriel Zetea: Cele mai multe intalniri sunt legate de finantarile pe POR

”Doresc sa ii felicit pe toti cei trei colegi primari pentru aceste nominalizari si sa le doresc spor la munca, fiindca vor fi foarte multe de rezolvat in perioada urmatoare. Cele mai multe discutii in cadrul acestor intalniri sunt legate de Programul Operational Regional si de finantarile care se pot obtine pe POR. Din nefericire, noile ghiduri de finantare sunt mai grele, motiv pentru care propun sa ne intalnim in aceasta formula extinsa cu primarii din Maramures, cel putin trimestrial, ca reprezentantii din POR sa explice pasi necesari pentru ca un proiect sa ajunga la finantare. Prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), in Maramures a fost decontata, pana in luna august 2016, suma de 108 milioane de lei. Suntem printre judetele fruntase la finantare, insa acum intampinam probleme la introducerea proiectelor noi.

Prin modificarea adusa OUG 28, adresele catre centru sunt trimise de fiecare primarie in parte si nu se mai opereaza acest mod de lucru prin intermediul Consiliului Judetean. Ministerul Dezvoltarii, care nu si-a extins aparatul propriu, nu face fata avalansei de documente si proiecte care vin din teritoriu si care inainte erau duse organizat, prin intermediul consiliilor judetene. Majoritatea primariilor din Maramures a reusit, in ultimii doi ani, sa faca foarte multe proiecte prin PNDL, nu prin POR sau PNDR”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmatiei, Gabriela Tulbure, primarul orasului Seini si Ioan Maties, primarul comunei Miresu Mare au multumit colegilor pentru increderea acordata, aratand ca aceste nominalizari ii onoreaza, dar ii si obliga sa fie cat mai performanti si sa isi ajute colegii cu sfaturi si idei, pentru ca majoritatea comunitatilor maramuresene sa beneficieze de cat mai multe proiecte finantate si duse cu bine la sfarsit.

La finalul intalnirii, presedintele CJ Maramures, Gabriel Zetea i-a informat pe primari despre faptul ca, Ministerul Dezvoltarii a prelungit termenul pentru acordarea autorizatiilor de functionare la scoli. ”Suma de 800 de milioane de lei nu a fost acoperita cu cereri de la unitatile administrativ-teritoriale. Au ramas nealocati 580 de milioane de lei. Primariile care stiu ca au scoli care nu au inca autorizatie, ar trebui sa depuna documentele la Minister, deoarece toate cererile depuse pana in prezent au intrat la finantare”, a precizat Gabriel Zetea, presedintele Consiliului Judetean Maramures.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *