Gabriel Zetea: Hotararea de Consiliu local de amplasare a locuintelor modulare pe strada Ariesului trebuie revocata (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1

protest3Peste 100 de persoane din cartierul Vasile Alecsandri din Baia Mare au protestat, marti, 22 noiembrie 2016, in fata Primariei Baia Mare, asta dupa ce joi, 17 noiembrie, si-au aratat dezacordul fata de intentia municipalitatii de a amplasa locuinte modulare pentru romi pe terenul din vecinatatea blocurilor aflate pe strada Ariesului.

Localnicii revoltati au cerut atat sprijinul Prefectului judetului Maramures, Sebastian Luput, cat si al presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea. In cele patru blocuri de locuinte din cartierul baimarean, unde ar urma sa fie amplasate locuintele modulare pentru romi, locuiesc aproape 800 de persoane si aproape 200 de copii urmeaza cursurile invatamantului prescolar, scolar si liceal.

Mai mult, apartamentele in cauza au fost intr-o prima faza locuinte sociale locuite de romi, iar dupa ce au fost devastate de locatari, au fost revandute ca spatii de locuit actualilor proprietari. Cele 50 de familii de romi ar urma sa locuiasca in strada Ariesului cel putin trei ani de zile, timp in care administratia municipala ar urma sa construiasca locuinte sociale.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a aratat ca, deciziile in Consiliile locale nu trebuie luate in necunostinta de cauza, fara o dezbatere prealabila a implicatiilor viitoare ale unei hotarari si a precizat ca hotararea privind amplasarea acestor locuinte modulare pe strada Ariesului trebuie revocata.

”Oamenii au intotdeauna dreptate. Atata vreme cat comunitatea este nemultumita, inseamna ca cei alesi – si aici vorbim in mod particular de consilierii municipali baimareni – nu isi fac datoria. Am avut doua intalniri cu protestatarii, una in biroul presedintelui de Consiliu Judetean, alaturi de prefectul de Maramures si una in strada, in mijlocul celor peste 100 de cetateni nemultumiti de indecizia administratiei locale baimarene.

In primul rand, oamenii trebuie ascultati, iar deciziile nu trebuie luate in orb, in necunostinta de cauza, fara o dezbatere prealabila a implicatiilor viitoare ale unei hotarari si de aceea cred, azi, ca hotararea de Consiliu local de amplasare a locuintelor modulare pe strada Ariesului trebuie revocata.

Consilierii locali ai PSD vor face acest lucru in sedinta extraordinara de joi si fac apel si catre celelalte partide politice de a a satisfactie comunitatii locale. Asta nu exclude o atentie mai mare asupra problemelor minoritatilor si in special cea roma, pentru care, in egala masura, trebuie sa gasim solutii moderne de integrare si conditii de viata decente”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

protest2

protest1

protest

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. Ardelean

    Mai sa fie oare nu s-a stiut de aceasta hotarare luata de primarul penal Chereches C.,s-a stiut iar acum a inceput sa conduca primaria din umbra ,oare majoritatea in C.L., cine o formeaza nu coalitia care este majoritara impreuna cu acoliti care o inconjoara? De ce Gabriel Zetea nu a luat la intrebari consilieri PSD care au votat , nu ii este rusine sa apara in fata oamenilor sa-si faca campanie impreuna cu agramatul Ambrus care pana nu demult era un apropiat al primarului penal si cam stia ce pregateste in zona Ariesului. Daca primaria ar face locuinte sociale pentru familii SARACE DE ROMANI care doresc sa munceasca sau pentru tineri care ies din sistemul de protectie sociala si ajung pe strazi. Sa ia masuri hotarate C.L.si executivul primariei sa trimita in localitatiile de unde au venit in Baia Mare tigani. Stiti ca pe pirita desi au fost demolate colibele iar acum sunt mai multe si au si acte de indentitate ca sa poate vota acte facute cu sprijinul penalului si acolitiilor sai impreuna cu M Dolha ,deci in concluzie toti sunt mincinosi iar amplasarea acelor module va avea loc.

    Reply
  2. Pricop

    De ce nu o intreba careva pe mamitica,care e parerea ei.Populimea inca nu s-a intrebat de ce e doar masa de manevra tranzactionata de catre niste smecheri.Nu vedeti ca toti evita sa vorbeasca de problemele majore ale orasului:extinderea pungilor de saracie,construirea vreunui parc industrial,salarii decente,oprirea migratiei prin programe concrete,etc.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole