Gabriel Zetea implicat in obtinerea de fonduri pentru comuna Budesti

gabriel zeteaGabriel Zetea, vicepresedinte al Consiliului Judetean Maramures a participat, zilele trecute, la sedinta Consiliului Local Budesti, fiind invitat de primarul comunei, Liviu Tamas. Pe langa ordinea de zi cuprinsa in borderoul proiectelor de hotarare s-a discutat si despre investitiile in dezvoltarea infrastructurii preconizate pentru anul 2015, dar si modul de colaborare intre Consiliul Local Budesti si Consiliul Judetean Maramures, in cadrul celor doua proiecte de importanta judeteana, respectiv ”Reabilitarea drumului Baia Sprie – Barsana” si ”Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord”. Vicepresedintele CJ Maramures, Gabriel Zetea a dat asigurari ca, in urma discutiilor purtate la Ministerul Dezvoltarii, lucrarile la proiectele din Budesti vor continua si prin finantare guvernamentala.

”Prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) vom continua finantarile la lucrarile de aductiune de apa sistate in anul 2014, in urma problemelor aparute la contractul de executie. Am convingerea ca vom obtine finantare suficienta pentru ca, in anul 2016, sa reusim sa finalizam acest proiect cu un rest de finantare de 2,5 milioane de lei. Felicit administratia locala si executivul primariei pentru proiectul de reamenajare al Centrul Civic, care va schimba cu adevarat fata comunei, iar ca o continuare a acestuia vom incerca, in acest an, obtinerea unei finantari pentru reparatii exterioare si schimbarea acoperisului la Scoala Generala din Budesti, in valoare de 100.000 de lei. In acelasi timp, am vazut pregatirile administratiei comunei pentru un nou exercitiu financiar european pentru ca, pana la urma, alocarea de fonduri europene trebuie sa devina principala preocupare a tuturor administratiilor publice locale care isi doresc cu adevarat dezvoltarea. Felicit consilierii locali pentru implicarea si conlucrarea cu executivul primariei in folosul comunitatii”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea.

Primarul comunei Budesti, Liviu Tamas este de parere ca prezenta vicepresedintelui Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, la sedintele consiliilor locale ale administratiilor din Maramures reprezinta, de fapt, normalitatea. ”Venind sa discute cu noi, cu executivul primariei si Consiliul Local, vicepresedintele Gabriel Zetea ofera posibilitatea fiecaruia de a-si spune pasurile, de a explica cum si cand spera ca vom primi fonduri prin PNDL, care este stadiul cererilor de finantare depuse la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP). Pana la dansul, nimeni n-a venit niciodata sa ne intrebe de sanatate. Gabriel Zetea chiar arata ca ii pasa de acest judet, de oamenii din Maramures, de proiectele pe care le avem in desfasurare. Si ca tot veni vorba de proiecte, cu adevarat ma mandresc cu acest Centru Civic aflat in executie, iar cand proiectul nostru va fi finalizat, vom avea un centru cum nu va exista in Maramuresul istoric. Se pastreaza arhitectura, traditia si simbolistica maramureseana si asteptam, apoi, sa fim vizitati de cat mai multi turisti”, a explicat, plin de mandrie, primarul comunei Budesti, Liviu Tamas.

 

Biroul de presa al PSD Maramures

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1