Gabriel Zetea: Iohannis cere Senatului sa reexamineze legea incompatibilitatii initiata de PNL si sustinuta de UDMR

Reclame home 1
Reclame home 1

gabriel-zeteaPresedintele Klaus Iohannis a cerut Senatului sa reexamineze legea prin care functiile de primar si viceprimar, presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean sunt incompatibile cu cele de conducere sau executie la societatile comerciale, cu exceptia reprezentantilor in adunarea generala a actionarilor.

Proiectul de lege pe care Klaus Iohannis l-a intors la Senat pentru reexaminare a fost initiat de PNL si sustinut de UDMR. Ca initiator, PNL ar trebuie sa isi asume responsabilitatea politica pentru orice deficiente ale proiectului de lege sau pentru eventualele nereguli pe care le-ar genera aplicarea acestei legi, arata presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea.

„Din punct de vedere institutional, Senatul trebuie sa isi faca datoria si sa examineze cu toata seriozitatea argumentele transmise de presedintie. Este important sa avem legi bune, cu prevederi si proceduri foarte clare si usor de urmat.  Din pacate, au existat cazuri de legi cu norme conflictuale privind incompatibilitatea, iar datoria Parlamentului este ca acest lucru sa nu se mai intample.

Din punctul de vedere transmis de Palatul Cotroceni, principala critica adresata legii de modificare a regimului incompatibilitatilor alesilor locali este ca ar genera o practica neunitara. PSD va studia in detaliu argumentele juridice ale presedintelui, punctul de vedere al ANI si va decide in consecinta. Ironia este ca Iohannis cere reexaminarea unei legi legata de incompatibilitate, in conditiile in care a stat pana dupa alegeri sa primeasca rezultatul procesului cu ANI, deschis tocmai pe o problema identica, in conditiile in care aceasta lege a fost initiata de PNL.

Se pare ca acum presedintele isi doreste ca legea sa ramana la fel, mai ales ca el are imunitate si nici nu mai este primar la Sibiu. Daca pierdea alegerile probabil acum avea un alt punct de vedere”, sustine liderul judetean al social-democratilor maramureseni, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al PSD Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole