Gabriel Zetea: ”Judetul Maramures va continua o parte dintre proiectele culturale propuse de Fundatia Baia Mare 2021” (FOTO)

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

consiliul-judetean-maramures-sedintaAndreea Ciortea, directorul executiv al Fundatiei Baia Mare 2021 a fost prezenta joi, 29 septembrie, la sedinta Consiliului Judetean Maramures, pentru a se adresa consilierilor judeteni si a-i ruga sa ajute Fundatia sa continue cel putin o parte dintre proiectele cuprinse in caietul de candidatura al municipiului Baia Mare pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii. Despre aportul adus de colectivul Fundatiei Baia Mare 2021 a vorbit presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, care a aratat ca se analizeaza o varianta de a continua aceste proiecte culturale, prin infiintarea, eventual, a unei noi fundatii, in care Consiliul Judetean Maramures sa devina partener cu drepturi depline.

”Am invitat aici reprezentantii Fundatiei Baia Mare 2021 pentru a prezenta etapele care le-au indeplinit privind candidatura municipiului Baia Mare in a obtine titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021. Trebuie sa remarcam legaturile extraordinare care s-au format in ultima perioada intre municipiul Baia Mare si conducerea executiva a Consiliului Judetean, intre consilierii municipali si cei judeteni, intre unitatile administrativ-teritoriale din Maramures si reprezentantii judetelor din imprejurimi, angrenati cu totii in acest proiect frumos.

Judetul Maramures are obligatia de a promova macar o parte dintre proiectele curajoase cuprinse in caietul de candidatura al Fundatiei Baia Mare 2021. Vom gandi o varianta, eventual o noua structura, in care judetul Maramures sa devina partener cu drepturi depline, iar alaturi de Consiliul Local si Primaria Municipiului Baia Mare, sa finantam, impreuna, proiectele culturale care pot aduce un plus valoare acestui tinut”, a precizat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Si directorul executiv al Fundatiei Baia Mare 2021, Andreea Ciorte a vorbit despre competitia frumoasa si stransa care a tinut Baia Mare si Maramuresul intr-o continua speranta pana in 16 septembrie 2016, cand titlul de Capitala Europeana a Culturii a revenit orasului Timisoara.

”Nu am gandit acest proiect in termen de castig sau pierdere. De cand am venit in Baia Mare am gandit proiecte scalabile, proiecte care nu au fost gandite doar pentru municipiul Baia Mare, ci pentru intreg judetul Maramures. Vom transmite un proiect care sa cuprinda intreaga activitate a Fundatiei Baia Mare 2021, un desfasurator privind proiectele unice care au fost deja implementate, proiecte in care am cooperat cu institutii de cultura, cu ONG-uri, cu parteneri internationali, dar mai ales cu comunitatea.

Am coagulat foarte multa lume si foarte multa forta in jurul acestui proiect, gandit ca un punct al inflexiunii. Cand spunem Baia Mare si Maramures spunem rezilienta prin ospitalitate. Odata anuntat castigatorul, am purtat discutii cu colegii din Cluj, dar si din celelalte orase care au luptat pentru acest titlu, pentru a gandi proiecte comune in care sa angrenam mai multe localitati. Imi doresc sa cred ca nu se va alege praful de munca noastra de mai bine de un an de zile, de un caiet care prezinta o strategie de dezvoltare culturala a intregului judet”, a explicat Adreea Ciortea.

La final, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a reiterat, inca o data, mesajul de apreciere fata de munca echipei care a pregatit caietul de candidatura al municipiului Baia Mare, pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii.

”Intreg juriul a aplaudat caietul de candidatura si vorbim despre un proiect care a strans atat de multe energii pozitive. Impreuna cu municipiul Baia Mare doresc sa continuam aceasta colaborare intr-o forma institutionala si imi doresc ca reprezentantii Fundatiei sa vina cu drag si in fata Consiliului Judetean Maramures, asa cum vin si in fata Consiliului Local, intr-o formula in care institutia sa fie partener oficial”, a completat presedintele CJ Maramures, Gabriel Zetea.

Cuvinte de lauda la adresa Andreei Ciortea si a muncii depusa de Fundatia Baia Mare 2021 a avut si vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Lucian Morar, care a apreciat reusita acestora, de a aduce la aceeasi masa Consiliul Local Baia Mare, Consiliul Judetean, executivul Primariei si a CJ. Lucian Morar a aratat ca pungile de saracie existente in Baia Mare si in intreg Maramuresul nu fac cinste judetului nostru si este un punct asupra caruia trebuie insistat pe viitor.

”Imi doresc sa gasim cea mai buna varianta si sa continuam impreuna proiectele culturale ale Maramuresului”, a aratat vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Lucian Morar. Aprecieri la adresa muncii depusa de reprezentantii Fundatiei au avut mai multi consilieri judeteni prezenti la sedinta.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

sedinta-cj4

sedinta-cj1

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. gigi

    Mucles la sprijinirea unor proiecte in dezvoltarea industrială si atragerea de investitori seriosi.Pana cand crezi mai Zetea ca muncitorii o sa mai reziste la trepadusii astia care plătesc ca fanul,sub 1000 de lei.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *