Gabriel Zetea: ”Lansarea numarului 7 al revistei eCreator a coincis cu aniversarea zilei de nastere a scriitorului Ioan Romeo Rosiianu”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

lansare eCREATORMiercuri, 3 august 2016, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare, cu incepere de la ora 14.00, a avut loc lansarea numarului 7 al revistei ECREATOR, „Scriitori de dincolo si dincoace de deal”. Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a fost prezent la acest eveniment, care a coincis si cu aniversarea zilei de nastere a scriitorului Ioan Romeo Rosiianu.

Albumul nou lansat este finantat de Consiliul Judetean Maramures in parteneriat cu eCreator, iar volumul ”Scriitori de dincolo si dincoace de deal”, aparut la editura Ceconi, il are ca director pe Ioan Romeo Rosiianu, redactor-sef pe Marian Ilea, iar secretar general de redactie este Nicolae Scheianu. Colectivul redactional al revistei cu nr. 7 eCreator ii cuprinde pe Vasile Muste, Ioan Pavel Azap, Gabriel Cojocaru, Stefan Doru Dancus, Valentin Leahu, Lucian Perta, Ana-Cristina Popescu, Regis Roman, Vasile Morar, Virginia Paraschiv, Mihai Ganea, Radu Macrinici, Viorel Mirea si Dan Salapa.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Valer Zetea, prezent la acest eveniment din dubla calitate de invitat al scriitorului si partener al colectivului redactional prin institutia CJ, a declarat ca isi doreste ca, in anii urmatori, sa fie creata infrastructura necesara ca oamenii de cultura ai Maramuresului sa se manifeste artistic in toate domeniile reprezentative, fara nicio opreliste.

”A fost o ocazie cu dubla insemnatate, ziua de nastere a unui scriitor de valoare al Maramuresului, Ioan Romeo Rosiianu, dar si lansarea unui volum deosebit, o oportunitate pentru scriitorii maramureseni din nordul si sudul judetului de a vedea lumina tiparului.Voi sustine manifestarile artistice ale maramuresenilor cu sprijinul Consiliului Judetean Maramures in acest mandat nou inceput, pentru ca aceasta este datoria celor care in administratie ocupa temporar functii de demnitate si responsabilitate. Vrem, in anii urmatori, sa cream infrastructura si cadrul necesar ca oamenii de valoare ai Maramuresului sa poata, fara oprelisti, sa se manifeste artistic. Și nu vorbim aici doar despre scriitori, ci de fiecare domeniu de expresie libera artistica, tot ceea ce tine de cultura judetului: pictura, sculptura, ceramica, traditii si obiceiuri.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures  

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1