Gabriel Zetea: Liviu Dragnea va fi prezent, duminica, la “Targul fetelor si al cepelor” de la Asuaj

PNL

Zetea-si-Dragnea 4La Asuaju de Sus se desfasoara, sambata si duminica, 10 si 11 septembrie 2016, a 46-a editie a “Festivalului Interjudetean al Folclorului din Tara Codrului”, cunoscut maramuresenilor si sub denumirea de “Targul Cepelor”. Deschiderea oficiala va avea loc duminica, 11 septembrie, la ora 12.00. Aceasta este cea mai veche si ampla manifestare artistica a intregii zone etno-folclorice a Codrului, cu o bogata oferta artistica, dar si cu vanzare de produse legumicole, la loc de mare interes aflandu-se ceapa. Presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea, a declarat ca, duminica, la Asuaj, va fi prezent si liderul national al PSD, Liviu Dragnea.

”Presedintele PSD, Liviu Dragnea a promis, in urma cu doua luni, la momentul inmanarii diplomei de merit pentru primarul Vasile Boitor, din Asuaju de Sus, ca va veni in Maramures, in zona Codru, pentru a multumi maramuresenilor pentru sustinerea acordata candidatilor social-democrati la alegerile locale.

S-a tinut de cuvant si astfel, duminica, 11 septembrie, va fi prezent la Asuaj, la Festivalului Interjudetean al Folclorului din Tara Codrului, cunoscut generic sub numele de Targul Cepelor, pentru a fi in mijlocul oamenilor. In masura in care timpul ii va permite am dori, desigur, sa ii prezentam felul in care se implementeaza investitiile finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL). Acesta este un program instituit de Liviu Dragnea in Romania si care, in zona Codru, are investitii aproape in fiecare localitate.

Vorbim despre podul peste Somes la Ulmeni, despre drumurile comunale din Asuaju de Sus, Ardusat, Arinis, Baita de sub Codru, Bicaz, Farcasa, Oarta de Jos, Salsig, Ulmeni, dar ne referim si la aductiunile de apa si canalizare din Farcasa, Miresu Mare, Recea, Satulung, iar aici vorbim doar despre investitiile facute in zona Codru”, a declarat presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea.

Vasile Boitor: Peste 10.000 de participanti si zeci de oficialitati sunt asteptati la festivalul interjudetean din Asuaju de Sus

Primarul comunei Asuaju de Sus, Vasile Boitor, cunoscut si ca cel mai longeviv primar al Maramuresului a declarat ca, la Asuaj, participa la Targul Cepelor, an de an, peste 10.000 de participanti, numarul lor depasind, adeseori, 15.000 de persoane.

“Targul Cepelor este unul dintre cele mai longevive festivaluri care se desfasoara an de an, in Maramures. Organizatorii festivalului sunt Primaria Asuaju de Sus, in parteneriat cu Consiliul Judetean Maramures si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Maramures. In anul 1995, l-am redenumit si l-am facut festival interjudetean, sub titulatura Festivalului Interjudetean al Folclorului din Tara Codrului.

Desi acum aniversam a 46-a editie, de fapt acest targ are loc in Asuaj de peste 100 de ani. An de an, la Asuaj participa, la Targul Cepelor, 10.000 – 15.000 de oameni. Pe scena evolueaza ansambluri folclorice din toate colturile Maramuresului, astfel ca atmosfera este una de sarbatoare si de buna dispozitie. Nu lipsesc de aici nici celebrii vanzatori de ceapa, dar nici micii sau puii la rotisor.

Am invitat si acum, alaturi de noi, ansambluri folclorice dar si primari din judetele vecine, Satu Mare si Salaj. Sunt asteptati sa participe presedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, vicepresedintii CJ, prefectul si subprefectul de Maramures, parlamentari, primari din comunitatile vecine, prieteni ai comunei Asuaju de Sus. Am inteles ca ar putea sa vina si presedintele PSD, Liviu Dragnea, pe care il asteptam cu drag in mijlocul nostru. Va fi o sarbatoare pe cinste, la fel ca fiecare editie, unde sambata seara pregatim un spectacol pentru tineret, iar duminica o dedicam folclorului. In acest fel pastram traditia si valorile noastre autentice”, a declarat primarul comunei Asuaju de Sus, Vasile Boitor.

Biroul de presa al PSD Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1