Gabriel Zetea: ”Manastirea Sfanta Ana de la Rohia – loc de pelerinaj pentru credinciosii ortodocsi de aproape 100 de ani”

Reclame home 1
Reclame home 1

slujba rohiaSarbatoarea Adormirii Maicii Domnului a fost aniversata cu mare cinste si la Manastirea ”Sfanta Ana” din Rohia, slujba fiind tinuta de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Iustinian, alaturi de staretul manastirii, Macarie Motogna.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea a dorit sa cinsteasca cum se cuvine aceasta mare si importanta zi din religia ortodoxa, fiind insotit la slujba religioasa de la Manastirea Rohia de senatorul de Maramures, Marius Sorin Bota. ”Manastirea Sfanta Ana de la Rohia este loc de pelerinaj pentru crestinii ortodocsi de aproape 100 de ani. Vorbim aici de o traditie veche a Maramuresului, care este respectata si prin implicarea autoritatilor locale din Targu Lapus si Grosii Țiblesului. Doresc sa ii felicit si sa le multumesc pe aceasta cale edililor Mitru Lese si Nicolaie Burzo pentru faptul ca, an de an, fac posibil ca noi, restul credinciosilor sa putem asculta in tihna cuvintele Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Iustinian si ale staretului Manastirii Sfanta Ana, Macarie Motogna”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Sfintii Martiri Brancoveni, respectiv Constantin Voievod cu fiii sai, Constantin, Ștefan, Radu, Matei si sfetnicul Ianache, sunt praznuiti pe 16 august. Pentru ca a refuzat sa se lepede de la credinta crestina, pe 15 august 1714, chiar in ziua cand implinea 60 de ani, domnitorul roman a fost decapitat. Aceeasi pedeapsa au suferit-o si cei patru fii ai sai, impreuna cu sfetnicul Ianache. Pe 15 august 1992, Constantin Brancoveanu cu fiii sai si cu sfetnicul Ianache au fost declarati sfinti de catre Biserica Ortodoxa Romana. Sunt sarbatoriti, insa, pe 16 august, pentru a nu coincide cu sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a fost prezent duminica, 16 august 2015, la Hramul Bisericii Ortodoxe ”Sfintii Martiri Brancoveni” din Plopsor, Ieud, fiind insotit la aceasta mare sarbatoare de primarul comunei Ieud, Nicolae Traian David, primarul orasului Viseu de Sus, Vasile Coman, dar si de deputatul de Maramures, Gheorghe Șimon. ”Maramuresul este un loc unde credinta face parte din sufletul nostru, iar Ieudul este un loc special in Maramures. Multumesc parintelui paroh Alexandru Bordas pentru invitatia de a participa la sarbatoarea comunitatii pe care o pastoreste si vreau sa il felicit pentru implicarea deosebita in viata de zi cu zi a enoriasilor sai”, a declarat Gabriel Zetea, vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures.

 Biroul de presa al PSD Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole