Gabriel Zetea: Maramuresul – brand recunoscut ca destinatie turistica si in Viena (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Dechiderea oficiala a Targului International de Turism „Ferien Messe” din Viena, unde Maramuresul participa din calitatea de partener oficial al Romaniei, a avut loc joi, 12 ianuarie 2017. Dupa cuvantul de deschidere, oficialitatile austriece au vizitat standul judetului Maramures, plecand placut impresionati de ospitalitatea gazdelor maramuresene.

Cei care au trecut pragul standului pregatit de reprezentantii Maramuresului au apreciat atat prestatia artistica a Ansamblului Folcloric National ”Transilvania”, cat si exponatele traditionale realizate de cei doi mesteri populari, Maria Zapca si Daniel Les, care s-au alaturat delegatiei maramuresene pentru a arata tuturor frumusetea mestesugurilor traditionale realizate in judetul nostru.

Numerosi turisti, din toate colturile lumii, au vizitat standul Maramuresului, unde au gustat preparatele traditionale si au luat parte la spectacolul sustinut de artistii Ansamblului Folcloric National ”Transilvania”. Totodata, cantecul, jocul si portul maramuresean au fost prezentate si pe scena principala a pavilionului expozitional, atragand foarte multi turisti, care au dansat alaturi de membrii Ansamblului ”Transilvania”. De asemenea, atractii ale standului maramuresean au fost si demonstratiile de tors, dar si tehnicile de realizare a clopului maramuresean, oferite de Maria Zapca, mester popular.

Prima zi a acestui targ de turism a fost una de bun augur. Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, alaturi de vicepresedintele Doru Ioan Dancus, de consilierii judeteni, dar si de primarul orasului Borsa, Ion Sorin Timis si primarul orasului Viseu de Sus, Vasile Coman, s-au intalnit cu Dawid Lasek, ministrul Sportului si Turismului din Polonia, Bogdan Mazuru, ambasadorul Romaniei in Austria si cu reprezentanti din presa austriaca din domeniul turismului. In cadrul acestor intalniri s-au purtat discutii in vederea consolidarii relatiilor cu turoperatorii, dar si a dezvoltarii turismului maramuresean.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a aratat ca judetul nostru are nevoie de promovare, de expunere in cele mai importante locuri din Europa.

”Noua strategie a Consiliului Judetean Maramures presupune participarea judetului la cele mai importante targuri de turism precum Viena, Berlin, Polonia, Tel Aviv si Bratislava. Este foarte important pentru noi sa impunem Maramuresul ca destinatie turistica, iar oferta din ce in ce mai bogata a judetului sa fie cunoscuta de principalii turoperatori. Intalnirile mijlocite de catre Autoritatea Nationala pentru Turism la aceste targuri internationale cu reprezentanti ai autoritatilor locale sau agenti economici privati care actioneaza in domeniul turismului contribuie, caramida cu caramida, la definitivarea brandului Maramures.

Avem o oferta turistica care poate fi aplicata pe intreaga perioada a anului in judet, oferind turistilor care aleg sa ne viziteze atractii atat in sezonul de vara, cat si in cel de iarna. Stim cu totii ca dezvoltarea judetului Maramures este strans legata de dezvoltarea turismului”, a declarat Gabriel Zetea, presedinte al Consiliului Judetean Maramures.

In perioada urmatoare, vor avea loc si alte intalniri punctuale intre reprezentantii Consiliului Judetean Maramures si ministrul Sportului si Turismului din Polonia, David Lasek, pentru a consolida relatiile bilaterale.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

7 Comments

 1. Bonis

  Mai Zetea,daca imi areti un singur austriac venit ca turist,ii platesc eu cazarea.Heidi din povesti nu cred ca se pune.

  Reply
 2. G.B

  Voi ati fost turisti pentru Viena.Cand o sa strangi 17 austrieci la un loc ( cati ati fost voi),esti tare si inseamna ca suntem chit.

  Reply
 3. gigi

  Mai baieti, dar chiar nu va e rusine sa o puneti in toate pozele pe p….. aia de lili moga!? Atrecut pe la toate partidele, acuma e mare psdista! Jenant d-le Zetea, jenant d-le Dancus…

  Reply
  1. morosan hatru

   Toti sunt jenanti.In timp ce Oradea construieste al patrulea parc industrial astia cauta potcoave de cai morti,ca doar nu crede careva ca o sa vina puhoi turistii anul asta?Poate un autocar,exact cu cati am facut noi turism la Viena.

   Reply
 4. alt baimarean

  Morosene,si noi avem parc industrial,dar PARC INDUSTRIAL FOLCLORIC si este si ITINERANT;asta cu care s-au dus ei la Viena

  Reply
  1. lucian

   Prietene,suntem rezervatie nu parc.Si umblam la mocaciune ca zimbrul ala ratacit la fanul din farciturile taranilor.

   Reply
 5. Marin Bumb

  Numai povesti si circ,ca in rest zero realizari.In B.M zilnic se mai inchide cate o pravalie,din lipsa de perspectiva,sau mai pleaca cativa moroseni ( de tot) si astia o balangane cu asa zisul turism.Ce facem noi nu e turism iar profitul pe care il face turismul maramuresean este sub incasarile catorva babe de pe litoral care cazeaza din plin in timpul verii,la negru.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2