Gabriel Zetea: Maramuresul mai aproape de romanii din Spania, de Ziua Nationala a Romaniei (FOTO)

1-decembrie-la-madrid1O zi importanta pentru comunitatea romaneasca din Spania, cu evenimente care au marcat Ziua Nationala a Romaniei, a fost cea de joi, 1 Decembrie, cand Ambasada Romaniei in Spania, alaturi de Consiliul Judetean Maramures au colaborat pentru a oferi romanilor din Spania ocazia de a sabatori, alaturi de compatriotii lor, aceasta zi extrem de importanta pentru poporul roman.

Un moment important pentru Maramures a fost conferinta de presa, organizata in Sala Real – Casa de la Panaderia, care a reprezentat un prilej exceptional de a face cunoscute valorile judetului Maramures prin intermediul presei spaniole. In cadrul acesteia a fost prezentat Maramuresul din diverse perspective, cu precadere pe cele turistice, dar si institutia de spectacole a Consiliului Judetean Maramures, Ansamblul Folcloric National Transilvania care a insotit delegatia maramureseana si a oferit publicului spectator un inaltator recital de cantece patriotice.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, a vorbit atat despre importantele obiective turistice, cat si despre proiectele pe care Consiliul Judetean Maramures le-a implementat de-a lungul timpului si care au avut un impact semnificativ in dezvoltarea turismului din judetul Maramures. Totodata, a facut cunoscut faptul ca, in curand, judetul Maramures va dispune de o noua metoda de promovare si ghidare turistica, datorita aplicatiei de date mobile, Visit Maramures, care, in momentul de fata, se afla in stare de dezvoltare.

„Maramuresul este un loc incarcat de spiritualitate, traditie si credinta. Romania sarbatoreste, la 1 Decembrie, Marea Unire, un moment istoric la care au participat foarte multi maramureseni. Tocmai de aceea, sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei este un moment unic in Maramures.

Comunitatile maramuresene traiesc un sentiment patriotic la cel mai inalt nivel si este extrem de important pentru noi sa incercam sa aducem acest sentiment de patriotism si romanilor care au venit aici, in Spania. Incercam, in judetul Maramures, sa crestem nivelul investitiilor in infrastructura, pentru a oferi conditii de trai decente atat pentru cei de acasa, cat si pentru cei plecati in strainatate, pentru a le oferi posibilitatea de a reveni in locurile natale. Astazi, Romania se confrunta cu o lipsa a fortei de munca, pentru ca multi romani au emigrat.

De aceea, este important pentru noi sa le aratam romanilor care sunt aici cat sunt de importanti pentru cei ramasi acasa si sa le spunem ca ii asteptam cu drag inapoi”, a transmis Gabriel Zetea, presedintele Consiliului Judetean Maramures, in cadrul conferintei de presa ocazionate de Ziua Nationala a Romaniei la Madrid.

Conferinta a fost precedata de un moment emotionant, proiectarea culorilor drapelului national romanesc pe fatada Casei de la Panaderia, una dintre cladirile – simbol din emblematica Piata Mayor, iar Ansamblul Folcloric National Transilvania a dat tonul spectacolului, cu o invartita de Maramures.

Mii de oameni, romani, spanioli, dar si turisti de prin toate colturile lumii au asistat la un spectacol folcloric sustinut de orchestra si corpul de balet al ansamblului. Solistii Ioan Sas, Ioana Pricop, Ionut Sima si Dumitru Dobrican au incantat publicul cu cantece populare si patriotice. Pe langa repertoriul maramuresean, spectatorii s-au bucurat si de momente specifice Banatului, Moldovei, dar si partii de sud a Romaniei.

In incheierea serii, delegatia maramureseana alaturi de autoritatile spaniole i-au invitat la hora pe toti cei care au venit sa sarbatoreasca romaneste Ziua Nationala a Romaniei, in centrul Madridului.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

1-decembrie-la-madrid4

1-decembrie-la-madrid3

1-decembrie-la-madrid2

1-decembrie-la-madrid

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. erick

    D-le Zetea, mai bine-ati fi mai aproape de maramureseni! Toate drumurile judetene sunt blocate din cauza ca nu s-a dezapezit ! RUSINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  2. Bonis

    Asta e Ciceu 2,de parca toti s-au clonat dupa Man.El in Spania,Maramuresul in buda ( sa nu intelegem gresit si de era acasa era tot asa).

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1