Gabriel Zetea: Maramuresul are nevoie de fonduri europene

PNL

afis psd 2Gabriel Zetea, presedintele PSD Maramures si vicepresedinte al Consiliului Judetean a declarat ca, in ultimii patru ani de zile, Consiliul Judetean Maramures a derulat proiecte finantate din fonduri nerambursabile europene, in valoare de peste 100 de milioane de euro. Acestea au fost derulate in domeniul infrastructurii: reabilitarea Drumului Judetean Baia Sprie – Barsana si demararea lucrarilor la Aeroportul International Baia Mare; in domeniul mediului: Sistemul Integrat de Management al Deseurilor; in domeniul sanatatii: Reabilitarea Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare; in domeniul turismului: ”Circuitul bisericilor de lemn”.

”Administratia judeteana de azi are, astfel, multa experienta, dovada fiind putinele nereguli sesizate in urma controalelor institutiilor abilitate. Aceasta experienta trebuie impartasita si imprumutata si administratiilor locale la nivelul fiecarei comunitati, pentru ca secretul unei dezvoltari uniforme a judetului sta in facilitarea accesarii fondurilor europene de catre cetateni si nu doar de catre autoritatile publice.

Exista astfel de modele de centre judetene sau birouri locale in tarile vecine noua, dar cu un grad mai mare de absortie (ex. Polonia sau Ungaria), model care poate fi implementat cu succes si in Maramures”, a declarat presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea.

Fondurile europene reprezinta o sansa importanta pentru dezvoltarea judetului. In vederea cresterii absorbtiei la nivel judetean, PSD Maramures propune:

  • Dezvoltarea a unui serviciu judetean propriu de management de proiect cu centre teritoriale pe regiunile Maramuresului;
  • Infiintarea de birouri locale pentru asistenta fermierilor si a micilor intreprinzatori in vederea realizarii de proiecte;
  • Parteneriat judetean cu bancile pentru facilitarea accesului la credite avantajoase pentru co-finantarea proiectelor.
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1